hvad er de fire peger inputenheder ?

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-06-11

En peger Inputenheden er enhver form for tilbehør til computere, der giver dig mulighed for at styre markøren på skærmen . Der er en række forskellige peger inputenheder-mere end fire-der tilbyder forskellige niveauer af præcision , ergonomi og komfort . Nogle peger inputenheder er designet til at fungere bedst , mens de udfører konkrete opgaver på computeren . De fleste typer er tilgængelige til brug sammen med enten en stationær eller bærbar computer . Nogle små former for computere , såsom tabletter , kan kun betragtes som forenelig med visse typer af input -enheder .

Mouse

En mus er langt den mest almindelige type pege input -enhed. Computermus er vokset mere sofistikerede gennem årene , og nu omfatter ofte flere konfigurerbare knapper , en rulle hjul , og evnen til at være trådløst . Oftest en mus bruger en optisk LED eller laser sensor -teknologi til at detektere bevægelse på tværs af en overflade . Ældre teknologi bruger en bold , der forårsager hjul til at dreje for at opdage bevægelse . En mus , der er tilsluttet via et kabel er næsten altid mere præcis end en trådløs mus . Udformningen af en mus kræver en plan overflade til brug , hvilket begrænser dens effektivitet med mobile computerenheder .

Trackball

En trackball driver samme måde som en mus , men forbliver stationære og placerer bevægelse funktionen direkte på fingerspidserne . Som sådan kan trackballs give mere præcis bevægelse og forbedre ergonomien ved at minimere bevægelse af din hånd . Du flytte markøren ved at hvile hånden over trackball og rullende bolden i den ønskede retning . En trackball er ofte brugt til design-applikationer , såsom CAD tegninger . Det giver samme karakteristika som en mus , som på flere knapper og et rullehjul . Det oftest anvender optisk teknologi til at detektere bevægelse .

Touchpad

En touchpad er den mest almindelige form for en pegende betjeningsenheden i bærbare computere . En touchpad er ideel til selvstændigt notebooks , da det er integreret i computerens ramme , uden behov for eksterne enheder . En touchpad bruger virtuelle jorden effekten af din finger til at påvise placering og flytning af din finger på tværs af dens overflade . Som et resultat , at objekter andre end din finger ikke har samme kapacitans , såsom en pen eller blyant viskelæder , vil ikke arbejde på en touchpad . Overfladen sensor er normalt placeret over to knapper , der fungerer på samme måde som knapperne på en mus . Touchpad overflade har ofte områder, der ud for andre funktioner , såsom en rulle evne .

Grafik Tablet

Grafik tabletter er en slags virtuel tegnebrættet , så du kan trække på en tablet overflade og digitalisere transport til computerskærmen. Som navnet antyder , er denne form for pege Inputenheden er næsten altid bruges til grafik opgaver , såsom illustration og CAD design . Det giver mulighed for præcis bevægelse ved hjælp af en stylus eller andre fine-spidst instrument . Tegneplader ansætte en række forskellige teknologier, afhængig af produktet , men som regel stole på elektromagnetisk induktion .

Touchscreen

Det touchscreen er ikke en særlig ny form for pege input-enhed, men fremstår som en standard på mobile computere enheder og tablet-pc'er . Placering fingeren eller et andet instrument på en touchscreen giver dig mulighed for direkte placering og flytning af markøren . Touchscreens er ikke meget præcise , men giver mulighed for direkte interaktion med skærmen . Computing enheder, der bruger en touchscreen er ofte en ren og enkel ydre design , da der ikke er behov for andre input former . Touchscreens kan også gøre brug af et tastatur på skærmen , så du kan skrive direkte på skærmen .

Joystick /Control Stick

Et joystick er en ældre form for pege betjeningsenheden , der oftest forbindes med videospil . Når stick omdrejningspunkterne på basen , computeren oversætter bevægelse til markøren på skærmen . En styrepinden driver samme måde som en joystick , men er mindre og tjener som et alternativ på nogle bærbare computere . En styrepinden er en lille gummi knop , normalt er monteret mellem tasterne på en bærbar 's tastatur . Flytning af styrepinden giver dig mulighed for at styre markøren .


Previous:nothing Next:hvordan man kan citere IEEE standarder 

Kommentarer

Code:
change