hvordan du opretter en CAT5 kabel

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-05-30

Hvis du ofte bruger Cat5 -kabel i din computer netværksprojekter , oprette din egen er ikke kun billigere end at købe premade kabel , men også byder på flere fordele . Kommercielt tilgængelige kabler kan være for lang eller for kort til dine behov og skabe en udløsning fare , hvis der er installeret i dit hjem eller på kontoret . Hvis et kabel ophører med at arbejde , at have din egen kabel ved hånden betyder, at du vil straks være i stand til at erstatte det i stedet for at skulle bruge tid på vej til en computer levering butik

Du skal bruge: .
Cat5 -kabel rulle .
Målebånd .
Cat5 krympetænger med integreret bidetang og stripper .
RJ -45 stik .
CAT5 kabel tester .


1 .
Afmål den ønskede længde af dit kabel med målebåndet . Tilføj et minimum af 6 inches til målingen at give mulighed for eventuelle fejl . Skær kablet med bidetang i din krympetænger ifølge måleresultatet .
2 .
Strip en del af isoleringen fra kablet med ledning stripper i din krympetænger . Det fjernede del skal være ca 1 1 /2 inches i længden .
3 .
Vrid den udsatte ledninger med fingrene , og arrangere dem efter farve . Der er fire par ledninger , med forskellige farvekoder på deres isolering .
4 .
Ret og tromle hver ledning . Arrangere dem i følgende rækkefølge , alt efter deres farvekodning : . hvid-orange , orange , hvid-grøn , blå , hvid-blå , grøn , hvid-brun , brun
5

Trim den udsatte ledninger med bidetang i din krympetænger at gøre dem endnu . Snittet ledninger skal være ca 1 /2 tommer fra slutningen af kablet isolering .
6 .
Hold ledninger fast med den ene hånd , holde dem i den korrekte position . Tag en RJ -45 stik med den anden hånd og holdt den med det klip væk fra dig . Skub stikket på ledningerne .
7 .
Undersøg stikket og ledninger for eventuelle fejl . Alle ledninger skal skubbe op mod slutningen af stikket , og de bør stadig være i den rigtige rækkefølge , med den hvide-orange ledning til venstre og den brune ledning til højre .
8 .
Skub kablet isolering ind i stikket i videst muligt omfang . Dette sikrer, at isoleringen vil forblive fanget inde i stikket , når kablet er færdig , gør enderne af kablet mere modstandsdygtige over for mulige skader .
9 .
Sæt stikket i din krympetænger , til at skubbe kraftigt sikre , at ledninger og isolering forbliver i den korrekte position . Klem krympetænger fast at knytte forbindelsen til kabel .
10 .
Fjern stikket fra krympetænger og undersøge det . Hvis metalkontakterne i stikket er ujævnt fordelt, eller ledninger er ikke skubbe op mod slutningen af stikket , klip stikket af kablet med bidetang i din krympetænger og gentag processen . Gør det samme for at skabe den anden ende af kablet .
11 .
Sæt enderne af kablet i hullerne på din kabeltester for at sikre, at kablet fungerer korrekt . Konsultere vejledningen på din kabeltester for yderligere oplysninger .

gode råd og advarsler


 • Nogle Cat5 kabel har ikke farvekodning på ledningerne , hvilket gør det nødvendigt at holde styr på, hvilke ledning tilhørte hver ledning par . Hvis det er muligt , bør du tjekke Cat5 -kabel , før du køber det for at sikre, at det er let at genkende farvekoder .
 • Skader på ledningerne vil gøre dit kabel ubrugelig . Vær især opmærksom på ikke at beskadige ledningerne på nogen måde og samtidig fjerne isoleringen fra kabel .


 • Previous:nothing Next:Hvordan får jeg en CD-RW at åbne ?   

  Kommentarer

  Code:
  change