hvordan man kan ændre en partition størrelse uden at miste data

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-05-18

Partitionering bruges til at opdele en fysisk diskdrev i sektioner . Dividere store drev i flere partitioner gør data organisationen langt lettere. Men hvis du har brug for mere plads på en bestemt partition , kan du ønsker at ændre størrelsen på partitionen . En enkelt harddisk kan have flere partitioner . Windows Vista og Windows 7 har indbygget partition management software, der giver dig mulighed for at udvide eller formindske en eksisterende partition uden at miste data . Hvis du har Windows XP eller tidligere skal du have et særskilt program for partition forvaltning .

Du skal bruge:
Partition Wizard eller anden partition management software til Windows XP og ældre Windows-operativsystemer

Windows Vista og Windows 7


1 <. br >
Log på som administrator . Klik på " Start " og vælg " Kontrolpanel ".
2 .
Skriv " partition " i søgefeltet .
3 .
Klik på " Oprette og formatere harddisk-partitioner. "
4 .
Højreklik på den partition du vil udvide . Klik på " Forlæng bind . . . " og en Udvid bind Wizard vil åbne . Til at skrumpe en partition , skal du springe til trin 6
5
Indtast det beløb du ønsker at øge mængden af ud for " Vælg hvor meget plads i MB : " . Du vil kun blive stand til at udvide en partition ved mængden af fysisk sammenhængende plads tilbage på drevet . Klik på " Næste " og lad guiden for at afslutte proceduren .
6 .
Højreklik på den partition , du ønsker at skrumpe , og klik på " Formindsk bind . . . " Disk Manager vil tjekke , om der er nok plads til at formindske mængden og vil derefter give dig en dialogboks, hvor du kan angive, hvor meget du vil formindske partitionen af. Disk Manager vil skrumpe den nuværende partition og oprette en anden tom partition efter det .

Udvidelse en partition i Windows eller Windows XP


1 .
Hent , installer og starte Partition Wizard .
2 .
Vælg det drev , du ønsker at udvide eller indsnævre ved at klikke på det .
3 .
Klik på " partition " i menulinjen øverst , og klik " Flyt /Resize ".
4
Øge eller mindske antallet af megabyte du ønsker at ændre partition ved siden af " Partition Size . : " indrejse . Til at skrumpe en partition, som du skal have tilgængelige tomme rum i partition . For at udvide en partition skal du have fysisk sammenhængende plads tilbage på drevet til at udvide den partition ind .
5 .
Klik på " OK " og vælg " Anvend " knappen .

Tips og advarsler


 • Når indskrænkning eller udvidelse af en volumen skal du have tomme plads på drevet . Du kan ikke vige en partition mindre end den mængde af data på denne partition. Tænk på den partition som en beholder , hvis du forsøger at formindske partitionen er mindre end mængden af de data, inden i beholderen , vil du miste data , fordi det vil have ingen steder at gå . De fleste programmer vil ikke tillade dig at gøre dette . For at gøre en partition mindre end de data , flytte data til en anden partition eller drev , og krympe denne partition .
 • Når du ændrer størrelsen på partitioner , altid sikkerhedskopiere alle data på drevet .


 • Previous:nothing Next:hvordan du kan deaktivere CPU fan check på en HP m370n   

  Kommentarer

  Code:
  change