specifikationer for de wav -fil -format

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-10

Digital lyd er gemt i en række formater, herunder WAV , MP3 , MP4 , AAC og MPEG -2 . Lyd kan afspille via en computer efter den fil er komprimeret i en bestemt codec , som korrelerer til det filformat og udvidelse . En WAV fil har en udvidelse og bruger codecs , der omfatter PCM eller GSM6. 10 , ifølge nch. com

Historie

Microsoft , skaberen af Windows-operativsystemet , også skabt WAVE PCM lyd filformat med hjælp fra IBM . Ifølge ccrma. standford. edu er WAV- format en delmængde af Microsofts Resource Interchange File Format ( RIFF- ) specifikationen, som anvendes til opbevaring af multimedie- filer. WAV- format først dukkede til privat brug i Windows 3,1 .

Struktur

Den WAVE lydfil format virker på samme måde til en RIFF , som tager en fil header , efterfulgt af en sekvens af data stykker , som anført af ccrma . standford. edu . Forskellen er en WAVE -fil bruger kun en enkelt bid af data , opdelt i to data bidder . Den første er en frekvens-moduleret senderen ( FMT ) luns , som angiver lyden dataformat . Den anden er en data luns , som indeholder de korrekte oplysninger størrelse og rå lyd data. En WAVE -filer bruger også den lille-endian default byte bestilling . Dets standard bitstream kodning bruger Microsoft Pulse Modulation format .

Bruger

WAV- format der bruges til udsendelse lyd og digital telefoni . Den Europæiske Broadcast Union baseret sin udsendelse bølge -format på WAVE format . Arkiver som f. eks DSpace på MIT og Biblioteker og Arkiver Canada bruger en ukomprimeret PCM -kodede version af dette format til at gemme på lang sigt lydfiler .


Previous:nothing Next:hvordan man kan rotere en notesbog skærm 

Kommentarer

Code:
change