hvad er tb i computere ?

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2012-05-27

Ukendte computer akronymer og jargon kan til tider føles som et fremmed sprog . En computer sigt, at kunne have folk klø sig i hovedet er " TB ", som refererer til den mængde af information i terabytes , at en computer kan gemme

Identifikation

En bit er den mindste stigning af data på en computer . Bits er normalt samles i grupper af otte til at skabe en byte . Computerens hukommelse og lagerplads måles ofte i megabyte ( MB ) , gigabyte ( GB ) og terabyte ( TB ) .

Betydning

Et terabyte er omkring en billion byte eller 1. 000 gigabyte . En TB kan indeholde ca 500 millioner maskinskrevne sider , 25 millioner sange eller 300 spillefilm .

Overvejelser

Producenter af harddiske ofte bruger decimalsystemet , der definerer 10 GB lagerplads som 10 milliarder bytes . Computeren , dog bruger en binær system , der definerer 10GB som 10737418240 bytes . Derfor kan du se, at din computer genkender 10GB som er i stand til at lagre kun 9. 31GB : resultatet af en forskel i definition , ikke en computer fejl .

Sjov Fakta

Den " tera " i terabyte stammer fra det græske ord for monster . Dette bekræftes af Oxford English Dictionary , som forklarer, at præfikset " Tera-" er fastgjort til navne på enhederne for at skabe navnene af enheder 10 til 12. magt gange større-eller en million million gange større . OED citerer sådanne eksempler som terahertz , terawatt og terasecond .


Previous:nothing Next:hvordan man formatere en SanDisk som fedt 

Kommentarer

Code:
change