hvordan man beregner aspekt

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-06-17

Billedformatet er forbundet med en tv- skærm eller computerskærm kvantificerer bredde og højde af displayet området som en brøkdel skrevet som en ratio . Producenter som regel transskribere aspekt ratio for en enhed i laveste tal, men andre gange skriver forholdet som et antal i forhold til 1 . Et eksempel omfatter " standard " skærm størrelse med en 25- tommer ( diagonalt længde på skærmen ) fjernsyn med en bredde på 20 inches og en højde på 15 inches . Numrene 20 og 15 begge dele ligeligt med 5 , hvilket førte til 4:3-format i laveste tal eller 1 . . 33:1 som et antal i forhold til 1

Du skal bruge: .
Calculator
Målebånd .


1 .
Mål bredden i inches af tv -skærmen , computerskærm eller billede , som du ønsker det billedformat . Vær sikker på kun at medtage det areal , der faktisk viser et billede , uden trim rundt på skærmen . Som en illustration , tage bredden , der skal 48 inches .
2 .
Mål højde i inches af tv -skærmen , computerskærm eller et billede igen, ikke med eventuel kantliste omkring kanterne , bare billedvisning regionen . Nu siger du har en højde på 27 inches .
3 .
Fordel bredden og højden hver af et tal, der dyk i hvert jævnt . Hvis der ikke findes et sådant nummer , skal du blot dividere bredden af højden . Tallet 3 deler sig i både vores eksempel bredde og højde , hvilket resulterer i en højde på 16 og en bredde på 9 . Alternativt , skal du blot dividere bredden af højden fører til 48 divideret med 27 eller 1,78 .
4 .
Skriv den reducerede bredde og højde i forhold til at opnå det aspekt ratio . Hvis du divideret bredden af højden , skriver formatforhold som resultat i forhold til 1 . Udfyldelse af eksempel , du har 16:9 eller 1. 78:1 .

gode råd og advarsler


  • Den populære wide- screen format har en aspect ratio på 16:9 eller 1. 78:1 .


  • Previous:nothing Next:hvordan man kan fodre en fotoscanner     

    Kommentarer

    Code:
    change