hvordan man kan ændre bios til at starte fra en cd på Linux Ubuntu

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-05-07

Når en pc er tændt , det i første omgang kører et program lagret på en chip i sin såkaldte hardware " BIOS ". BIOS er ansvarlig for initialisering af resten af hardware og derefter kører et operativsystem , som kaldes " opstart . " Operativsystemet er typisk indlæses fra harddisken . De fleste BIOS kan også indstilles til at indlæse den fra en cd , fra en USB flash -drev eller endda over et netværk gennem opsætning af BIOS

Du skal bruge: .
PC med en cd-rom -drev
.


1 .
Tænd for computeren , eller genstart den, hvis den allerede kører . BIOS -konfigurationsprogrammet er kun tilgængelig, umiddelbart ved starten af boot sekvensen , når den første status viser skærmen .
2 .
Aktiver BIOS setup ved at trykke på den relevante tast umiddelbart efter, at computeren begynder at starte , og før operativsystemet begynder at indlæse . Den nøjagtige nøglen til at presse varierer fra bundkort og BIOS model , men det er normalt enten Delete eller F1 . Mange computere kort skal vise en informativ besked, der angiver , hvad nøglen til at presse for at indtaste BIOS-opsætningen ved opstart . Kontakt din bundkort manual for at bestemme præcist, hvad tast aktiverer BIOS opsætning på dit system .
3 .
Ændre startrækkefølgen via on- screen menuer . Den nøjagtige procedure varierer fra bundkort til bundkort , men startrækkefølgen er typisk en af de første og mest fremtrædende indstillinger , der er placeret under en overskrift som " Basic Settings ". BIOS -menuen indeholder en liste over mulige boot enheder, såsom cd-rom -drev , harddiske , floppydrev eller netværksenheder . Indstil cd-rom mulighed højere end andre enheder, så det er forsøgt først .
4 .
Gem dine nye BIOS indstillinger og afslutte ved at følge vejledningen på skærmen menuer . Den nøjagtige procedure afhænger af modellen . Typisk en fremtrædende punkt på hovedmenuen er mærket noget lignende " Gem og Afslut . "
5 .
Boot fra en cd. Hvis din maskine ikke starte fra cd'en , skal du kontrollere , at en CD er i drevet , og at det faktisk er en startbar cd-ikke alle rommer

Tips og advarsler <. /h4 >
 • Nogle ældre computere mangler evnen til at starte fra cd-rom- drev . En BIOS opdatering kan være til rådighed for din maskine , der tilføjer denne funktion . Tjek producentens hjemmeside for yderligere oplysninger .
 • Vær omhyggelig med ikke at ændre nogen ukendte indstillinger i BIOS . Hvis BIOS er konfigureret forkert , kan det forhindre computeren i at starte op på alle . Hvis du ikke ved, hvad en indstilling gør , ikke ændrer det.


 • Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:hvordan du fjerner en hk dv9500 bærbar harddisk   

  Kommentarer

  Code:
  change