hvordan man kan genoprette en harddisk i linux

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-05-17

Harddiskfejl kan have katastrofale konsekvenser, især hvis de tabte data er ikke blevet bakket op . Retablering af data fra en defekt harddisk , især i tilfælde af fysiske fejl , kan være svært at gøre . Heldigvis er der nogle teknikker til rådighed til at hjælpe dig med at få dine data ud af dårlige harddisken , og på et stabilt medie, f. eks et nyt drev eller en dvd

Du skal bruge: .
Ny harddisk eller DVD
Linux live -CD , hvis dit drev er unbootable .


1 .
Forsøg at starte din computer . Hvis du kan starte op for en kort tid , eller går ned som du kommer til skrivebordet , så prøv at starte i recovery mode . Gendannelsestilstand vil stoppe alle tjenester og periferiudstyr undtagen dem, der kræves for at køre din computer . Hvis du kan starte op i recovery mode , begynder at sikkerhedskopiere dine data .
2 .
Hvis dit drev er helt unbootable , skal du bruge en live-cd til komme ind i en arbejdsgruppe desktop miljø . Brug en live-cd til en Linux distro , at du er fortrolig med . Når du er i et arbejdsmiljø , forsøg på at montere din harddisk . Monter det gennem konsollen , så du kan observere eventuelle fejl for bedre at kunne vurdere din situation .
3 .
Sæt din harddisk . Slukke computeren , og fysisk tag drev, så sæt det ind igen Hvis det er muligt , prøv at bruge andre data og strøm tilslutninger . Når dette er gjort , igen forsøge at montere eller starte op i dit drev .
4 .
Som en sidste udvej , indefrysning drevet prøve . Der er nogle succeshistorier af mennesker , der har sat deres døde harddiske i fryseren , og det lykkedes at få nok liv fra dem til at sikkerhedskopiere nogle data . Hvis du gør dette , skal du sørge for at arbejde hurtigt og spare mest vigtige filer først , da du vil være på lånt tid .

gode råd og advarsler


 • være effektiv når du sikkerhedskopierer data , som et svigtende harddisk kan gå ned når som helst. Sikkerhedskopiering af data til en anden harddisk , enten USB eller interne , er mere effektiv end at brænde en dvd .
 • Prøv at bruge en terminal hvor det er muligt , da det vil vise fejlmeddelelser , som du ellers vil gå tabt se .
 • Hvis du fryse din harddisk , skal du sørge for at forsegle den i et par af god kvalitet fugttæt poser .


 • Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:hvordan du brænder en dvd ved hjælp af en computer   

  Kommentarer

  Code:
  change