kan harddiske monteres i en lodret position ?

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-05-24

Harddiske lagre meget store mængder af information i meget små mængder af plads , hvilket gør dem meget lille fine stykker hardware , der kan nemt blive forstyrret af nogen lille bevægelse i deres drift . Transport-klog, harddiske er blevet den mest sandsynlige hardware komponenter i en computer til funktionsfejl efter en lang leveringstid på grund af forkert håndtering . De kræver de mest pleje , og nogle gange endda mere end en processor eller bundkort

Effekter

Harddiske installeret i en lodret . position har naturligvis ingen konsekvenser , så længe de ikke ryste i midten af en læse eller skrive operation . Hvor du placerer en harddisk generelt ikke påvirke dens ydeevne i de fleste tilfælde. Du bør dog ikke improvisere noget med dit drev , hvis du ikke rigtig kender konsekvenserne af dine handlinger . Må ikke placere en harddisk uden bugten , hvis det ikke var bestemt til denne position , for eksempel .

Fordele

I stedet for at nyde dit system , du faktisk forøge visse mindre risici , når du skifter position en harddisk eller placere den lodret . Vandret harddisk placering blev udformet således, at varmen slipper ud pladerne mere effektivt . Tung harddisk brug genererer store mængder af varme på grund af læse-skrive hoved friktion og elektrisk modstand stammer fra hyppige nuværende fodret til kondensatorer indvendigt i drevet elektronik . Må ikke overveje en lodret harddisk position , hvis du planlægger at bruge dette drev til sin fulde ydeevne kapacitet .

Overvejelser

Ud over den varme problemer , hvis du skifter en harddisk efter en lang periode med brug fra en horisontal position til en lodret en , kan en del af den mængde ikke læse korrekt på grund af indførelsen af en ny tyngdepunktet . Da oplysningerne gemmes på din harddisk kommer i så små foranstaltninger , kan din fade hoveder faktisk blevet forvirret , når du introducerer en ny tyngdepunkt og kan læse nogle bytes forkert . Drevet måske ikke engang starte op i nogle ekstreme tilfælde .

Misforståelser

Nogle vil måske tro, at mere moderne harddiske løse lodret montering spørgsmål helt . Mens producenter har været i stand til at forlænge levetiden for deres harddiske , når de opbevares lodret , betyder dette ikke, at du ikke vil støde på problemer med varme . Flad harddiske altid klarer sig bedre temperatur-kloge i en vandret miljø .

Er en lodret OK ?

Selv om det ikke altid den bedste løsning for en langvarig , sund og meget krævende system , lodret harddisk orientering har blevet observeret i edb -systemer , og det betyder ikke, at din harddisk vil stege i et par dage . Men du skal være omhyggelig med at sikre en ordentlig ventilation i dit system , og at din harddisk kan flytte varmen væk . Harddiske med god ventilation med sidste du længere end dem med kvælende varme , uanset deres orientering . Med lodret retning , selvom skal du tage størst muligt sørge for ikke at positionere harddiske for tæt på hinanden, så for ikke at forkorte deres levetid .


Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:Hvordan kontrollerer jeg den ledige hukommelse på min computer ? 

Kommentarer

Code:
change