satanisk vs ide : fordele og ulemper

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-05-29

SATA og IDE er to forbindelsestyper computere bruger til at oprette forbindelse til enheder som f. eks harddiske og disk drev . SATA , idet nyere teknologi af de to , præsterer bedre end IDE på de fleste områder af sammenligning. Men , computere understøtter ofte begge tilslutninger , og der er fordele ved at have støtte til begge dele.

Speed

Den hurtigste IDE -enheder er i stand til at overføre data ved 133 megabyte per sekund ( Mbps ) , mens SATA I , II og III i stand til at overføre data ved 150 Mpbs , 300 Mbps og 600 Mbps hhv. Derudover SATA -enheder får en individuel kabel , så de ikke behøver at dele båndbredde som IDE -enheder , der deler et kabel . Men den hastighed forskellen mellem SATA I og IDE er relativt lille . Derudover kan en optisk disk drev eller harddisk ikke være hurtige nok til at drage fordel af SATA 's højere hastighed og IDE kan være tilstrækkeligt til enhedens brug .

Jumpers

IDE -enheder har jumpere computeren bruger til at skelne mellem flere enheder, der deler et kabel . At enhederne skal være konfigureret som " slave "og " mester " , for begge enheder til at arbejde . SATA -enheder bruger deres egne kabler , så der ikke er behov for jumpers med teknologien .

Kabel Størrelse

Mens IDE enheder bruger en 40- bens forbindelse , SATA enheder bruger en syv-pin -forbindelse . Jo færre antal kegler gør SATA kabel væsentligt mindre . SATA International Organization hævder , at de mindre SATA kabel gør det lettere at navigere på kablet mellem tilslutninger og hjælper med at forbedre luftstrømmen i computeren .

Kabel Grev

IDE -enheder kræver færre kabler end SATA -enheder , fordi IDE kabler kan forbinde til to enheder .

Strømkrav

SATA -enheder bruger mindre strøm end IDE -enheder . Derudover kan visse adaptere , der ændrer en Molex ( strømtilslutningen for IDE enheder) tilslutning i to SATA strømtilslutningen forbindelse til to SATA -enheder . Nogle SATA -enheder er kompatible med Molex strøm .

nuværende teknologi

Mens en lang række enheder bruger IDE tilslutninger , som i juni 2010 , den kommercielle tilgængelighed af sådanne anordninger er faldende . Desuden er hurtigere og større moderne harddiske fås kun med SATA -forbindelser og Blu -ray- drev er kun tilgængelige i SATA .

Legacy Support

Mens nyere teknologi foretrækker SATA -forbindelser , IDE er kompatibel med ældre udstyr . En adapter er nødvendig for at tilslutte en IDE -enhed til en SATA- forbindelse . IDE-enheden kan være nyttigt at vedlægge en gammel harddisk eller drev til computeren . Derudover bruger en IDE tilslutning for at tilslutte en langsommere enhed kan frigøre en SATA- forbindelse til brug af en anden enhed .


Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:hvordan man kan opgradere hukommelsen stribe i en dell inspirion 1000 

Kommentarer

Code:
change