hvordan man kan klone en pc -harddisk

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-06-20

Kloning en enkelt master computerens harddisk kan spare en betydelig mængde tid , hvor der oprindeligt at etablere institutionelle computing miljø med mange ens maskiner , såsom et kontor eller et universitet computerrum . Da software krav for alle maskiner er ens , er der ikke behov for manuelt at geninstallere operativsystemet på hver . En master installation kan gentages på andre systemer med harddisk kloning software som Norton Ghost eller Clonezilla på en brøkdel af tiden .
1 .
Installér operativsystemet normalt den første maskine i henhold til operativsystemet anvisninger . Den nøjagtige procedure afhænger af specifikke operativsystem , men typisk involverer starte op fra en installations -cd eller dvd og besvare basale konfiguration spørgsmål som: Hvad sprog og tidszone skal anvendes .
2 .

Hent og brænde en Clonezilla Live startbar CD . Clonezilla er en gratis, open-source program , der kopierer indholdet af en harddisk til en anden . Det kan downloades fra Clonezilla hjemmeside . Brug gratis CD authoring software som f. eks InfraRecorder til Windows og K3B for Linux til at brænde den downloadede billede til en cd .
3 .
Power master computer ned . Åbn tilfælde af både master computer og en af målet computere. Skru målet maskinens harddisk og afbryde sine data -og strømkabler . Slut målet harddisk til master computerens strømforsyning og data kabel . Det er ikke nødvendigt at skrue den ind i sagen mounts , men sørg for at det hviler på sagen rammen og ikke på nogen elektroniske komponenter .
4 .
Drej master maskinen med Clonezilla Live boot CD i drevet . Afhængig af maskinens præcise hardware , skal du muligvis ind i BIOS setup og konfigurere den til at boote fra cd'en i stedet for fra harddisken . BIOS-opsætningen er typisk opført ved at trykke enten Delete eller F1-tasten straks ved tændt og før operativsystemet begynder at indlæse . Følg vejledningen på skærmen for at angive , at maskinen skulle starte op fra CD'en i stedet for fra harddisken . Du kan også nødt til at konfigurere BIOS til at anerkende målet harddisken , hvis autodetect ikke er tilgængelig på din maskine . De fleste moderne maskiner har en " autodetect "i harddisken indstillinger . Aktiver denne hvis den er tilgængelig . Hvis ikke , manuelt indtaste de relevante værdier i boksene for " flasker ", " sektorer "og " hoveder " ved at kopiere de tilsvarende værdier fra etiketten på harddisken .
5 .
Vælg " Clonezilla Live Default Settings " fra startmenuen . Clonezilla har mange tilpasningsmuligheder, der ikke er nødvendige til simpel disk-til-disk kloning . Clonezilla vil spørge dig om dit ønskede sprog og tastaturlayout under opstart , hvis du er usikker , vil standardindstillingerne fungerer godt for de fleste brugere
6
Vælg "device-enhed "fra de største . Clonezilla menuen . Clonezilla har to tilstande , "device-image "og " enheds- enhed . " Enheden -image skaber en " billedfil " på en disk , der indeholder alle oplysninger om nogle disken. Enheden-enheden blot kopierer indholdet af en fysisk enhed til en anden hvilket er, hvad vi ønsker at gøre .
7 .
Indstil disk kloning muligheder . Vælg " nybegynder mode " , når du bliver bedt om , hvori rimelig automatisk standardindstillinger for de fleste indstillinger og er passende til næsten alle scenarier . Vælg " disk til lokal disk " mode og vælg den relevante kilde og mål diske . Diskene er navngivet " hd "efterfulgt af et brev med angivelse af BIOS detektion orden alfabetisk , såsom " hda "," hdb "," hdc " og så videre . Målet disk er typisk installeret som den sidste på listen .
8 .
Begynd kloning processen ved at bekræfte , at du virkelig ønsker at overskrive indholdet af målet disken . Dette er en irreversibel operation , så vær sikker på der er noget du ønsker at spare på målet disken . En status indikatoren vises på skærmen , der viser kloning operationen fremskridt . Afhængig af størrelsen af dine diske og computerens data overførselshastighed , kan det tage alt fra et par minutter til flere timer .
9 .
Strøm for maskinen , når kloning operation er afsluttet , og returnere det mål drev til dens oprindelige computer . Gentag processen så mange gange som nødvendigt for at kopiere operativsystemet til alle dine mål maskiner .

gode råd og advarsler


 • Clonezilla Live kan også boote fra en USB- flash -drev i stedet for en cd , hvis din computere understøtter denne boot -metoden .
 • Flere udarbejde netbaserede kloning procedurer er en mulighed , hvis dit netkort understøtter netværk opstart . Den Clonezilla manual har yderligere oplysninger .
 • En kommerciel kaldet program Norton Ghost er funktionelt identisk med Clonezilla . Nogle brugere vil måske foretrække at have kommercielle støtte til rådighed .
 • Clonezilla manual har screenshots af hvad man kan forvente på hvert trin .
 • Indholdet af målet drev vil være uigenkaldeligt overskrevet af kloning drift . Sørg for, at de drev ikke indeholder nogen oplysninger, som du ønsker at bevare .
 • Nogle operativsystemer kræver, at målet maskinerne alle har identiske hardware til den oprindelige maskine , mens andre operativsystemer er mere fleksible . Nogle kommercielle operativsystemer pålægge juridiske begrænsninger på kloning på denne måde i deres licensaftaler . Konsultér dit operativsystem dokumentationen for mere information , og kontrollere , at du har tilladelse til at klone din installation før du gør det.


 • Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:hvordan man kan konvertere en bærbar harddisk til en usb -kabel sag   

  Kommentarer

  Code:
  change