hvordan man kan rense en mac 1400 bærbar harddisk

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-06-12

Apple Macintosh Powerbook 1400 var sådan en stabil arbejdshest , at mange stadig er i brug . Fordi de blev produceret mellem 1996 og 1997 , dog kan en god harddisk rengøring drive hjælpe de 1400 at arbejde mere effektivt og endnu længere . Rengøring betyder ikke fysisk fjerner harddisken og vaske det-selvom du kan gøre det med en blød klud og en lille smule af alkohol ( ingen sæbe eller vand )-. det betyder rengøring den indre del af drevet ved hjælp af software

Du skal bruge:
Utilities CD eller diskette .
HDI -30 til SCSI -kabel .
Ekstern SCSI -harddisk .


1 .
Gem dine data andre steder . Den første ting at gøre, før selv forsøger at køre et forsyningsselskaber program på Powerbook 1400 er at sikkerhedskopiere alle dine data til andre medier , såsom cd'er eller en ekstern SCSI- harddisk . Mens de fleste hjælpeprogrammer typisk ikke skade af data , det kan , så fabrikanterne generelt advare dig at sikkerhedskopiere data . Må ikke ignorere dette råd , især på ældre computere .
2 .
Hook op en ekstern harddisk via HDI -30 til SCSI -kabel . Fordi Powerbook 1400 blev bygget før USB-og FireWire -stik eksisterede , den eneste måde at flytte en stor mængde data effektivt , er gennem denne forbindelse. PowerBook 1400- standard harddisk fremhævede en maksimal kapacitet på 2 GB , ifølge Lowendmac. com . Når den eksterne drev er tilsluttet , tænde for drevet , og derefter tænde for 1400 . Den eksterne enhed skal vises som et ikon på 1400- skrivebord .
3 .
Opsætning af en backup mappe på den eksterne harddisk og derefter kopiere dine data og programmer på det ved at trække i ikonerne til mappen . Dette kan tage lidt tid , men vil være det værd , hvis hjælpeprogrammer støder på problemer .
4 .
Indsæt hjælpeprogrammer diskette eller cd-rom i drevet . Hvis du er vant til nyere Macs , vil du opdage, at holde " C "-tasten nede under " Genstart " ikke tvinge computeren til at starte fra cd'en . Lowendmac. com stater er der to måder at gøre dette til at ske . Du kan gå til Apple menuen i øverste venstre , vælg " Kontrolpanel ", " Startup Disk "vælge cd'en , derefter gå til " Special " menuen og vælg " Genstart . " Alternativet er nøglen kombination af " Control-Alternativ-Shift-Delete ".
5 .
Følg anvisningerne inde i hjælpeprogrammer til at rense harddisken . Den første ting at gøre , hvis den er tilgængelig , for at kontrollere drevet for eventuelle fejl er . De fleste hjælpeprogrammer kan reparere mindre fejl og advarer dig , hvis du har brug for at udskifte harddisken. Nøglen til at rense harddisken er at køre defragmentering og optimering dele af softwaren . Fragmentering , som forekommer i alle harddisk jo mere du bruger det , kan bremse de 1400 operationer og forårsage nedbrud og andre fejl .

gode råd og advarsler


 • For en grundig ren harddisk i Powerbook 1400 , gemme alle de data og programmer til den eksterne harddisk , og brug derefter hjælpeprogrammer at re-initialisere den . Denne klude alle data , så du bliver nødt til at re-installere al software fra diske eller disketter .
 • Hvis du har brug for systemet 7. 5. 3 software er installeret på Powerbook 1400 , kan du få det gratis fra Apple ( se afsnittet Ressourcer for et link ) .
 • Tør ikke harddisken eller omformatere det, hvis du ikke har alle dine programmer på cd'er eller disketter , hvorfra man kan re-installere .


 • Previous:hvordan man registrerer en HP Notebook Next:hvordan man tilslutte en printer   

  Kommentarer

  Code:
  change