forskelle mellem dual- & multi - core processorer

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2011-09-16

En dual-core processor er en form for multi-core processor , dog ikke alle multi-core processorer er dual-core processorer . En multi-core processor refererer til en processor , der har mere end én kerne og fungerer som flere processorer . Forskellen mellem en dual-core processor og et andet multi-core processor er antallet af kerner i processoren . En dual-core processor er en multi-core processor med to kerner , mens quad -core og hexa -core-processorer har fire og seks kerner , hhv .

Performance

Computer processorer fysisk ikke kan håndtere at køre med en hastighed på mere end 4 gigahertz . Ideen bag at have flere kerner er at have flere processorer udføre de samme opgaver, som en enkelt processor gør , men udfører opgaver hurtigere . Men , fordi en processor har flere kerner , kan det ikke klarer sig bedre . Processorer køre på forskellige clock hastigheder , derfor en hurtigere dual -core processor kan klare sig bedre end en langsommere quad-core processor . Derudover processoren præstation er afhængig af hardware og software ( program) begrænsninger . En dual-core processor vil ikke være dobbelt så hurtigt som en single- core , der har samme klokfrekvens , de to kerner arbejdet på en opgave , i modsætning til en kerne, som gør en opgave dobbelt så hurtigt . Derudover , software skal programed at drage fordel af de mange kerner , ellers kun en kerne vil håndtere opgaven. Video- redigeringssoftware , 3- D-rendering software , og spil kan få en betydelig arbejdsindsats opreklamere fra multi- core processorer , når de er programmeret til at drage fordel af den hardware .

Multitasking

Fordi kerner handle uafhængigt i en multi-core processor , er de bedre rustet til at udføre flere opgaver på samme tid i forhold til single- core processorer . Forskellen mellem dual- core processorer og andre multi-core processorer er mest mærkbar , når multitasking . Multi-core -processorer kan udføre flere opgaver på samme tid bedre end single- core -processorer , selv hvis softwaren ikke er udstyret til at udnytte flere kerner . Computerbrugere , der gør flere ting, der er processor intensive på samme tid kan mærke den største forskel mellem dual -core og andre multi-core processorer . For eksempel kan en person færdig med at redigere en lang video fra hendes bryllup og sat i en DVD , mens computeren behandler videoen . DVD kan starte springe på en dual-core processor , men ikke på en quad-core processor .

Hvilket til at gå med

En dual-core processor kan håndtere de mest almindelige computer opgaver som at browse på nettet , er tilstrækkeligt . Dog kan edb-programmører at finde nye måder at drage fordel af de tre eller flere kerner i multi-core processorer til at gøre nye ting , som dual-core processorer ikke vil være i stand til at håndtere . Dual-core -processorer er generelt billigere end andre multi-core processorer , men hvis prisen er ubetydelig , jo mere kerner , jo bedre .


Previous:nothing Next:hvordan man kan læse e-mail på en anden skærm 

Kommentarer

Code:
change