hvad er TFT- skærm teknologi ?

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2011-09-15

I de tidlige dage af computere , overvåger bruges til at vise data, der bruges katodestrålerør ( CRT ) teknologi . I det væsentlige er CRT-skærme tv-apparater modificeret til at arbejde med computer video output. Starter i midten af 1990'erne, fladskærme , der nu så almindelige begyndte at erstatte CRT -teknologi . Disse nyere skærme bruger tynd-film transistor ( TFT ) teknologi . De tilbyder betydelige fordele i form af strømforbrug , størrelse og vægt

Technology

TFT -skærme er en type af væske-krystal display , eller LCD . Rækker og kolonner af tynde transistorer er fastgjort til en tynd plade af elektroder , at magten selvlysende firkanter , eller pixels , rød , grøn og blå , der udgør displayet. Placeringen af transistorer og elektroderne svarer til placeringen af pixels , så hver en forbindelse til en transistor og elektrode .

Lavet af silicium , transistorer er halvlederkomponenter , der bruger lidt strøm . Deres evne til at tænde og slukke hurtigt bestemmer, hvor hurtigt pixels kan opdateres med nye data . Opdateringshastighed afgør , hvor godt en skærm kan vise den visuelle materiale fundet i film eller computerspil .

Foran pixel er fordelt lag af klare polymer , som beskytter pixels og fokus billedet . Polarisatorerne i polymeren reducere blænding og forhindre reflekteret lys fra sløre billedet .

Hvordan TFT skærme Generer et billede

Den pixel i en TFT skærm er fremstillet af flydende krystaller . Når en afgift er anvendt over for dem ved en elektrode , de glød . Når varierende afgifter på grupper af pixels , et billede former . Styrken af afgiften er omfattet af kredsløb inde i skærmen og data , der kommer fra computerens grafikkort eller grafikkort . Højere afgifter eller spændinger , få pixel til at gløde endnu smukkere , og bestemme farveintensiteten .

Fordele ved Thin-Film Transistor Skærme

De primære fordele ved TFT- skærme er lavt strømforbrug , lav vægt , pladsbesparelse og holdbarhed . Generelt bruger TFT skærme en tredjedel af den magt, som CRT -skærme gør . Lavere vægt og en tynd profil også gøre TFT- display teknologi egnet til bærbare pc'er og bærbare digital video disc ( DVD ) spillere .

Ulemper ved Thin-Film Transistor Skærme

De største ulemper er begrænset betragtningsvinkler ( billedet udvasker hvis de ses fra en indirekte vinkel ) og fattigere farvenøjagtighed i forhold til CRT-skærme . Nogle skærme har langsomme opdateringshastigheder , hvilket begrænser deres anvendelighed til film og spil
applikationer .

Ansøgninger til TFT Monitor Teknologi

TFT -teknologi er mest almindeligt forekommende i computerskærme , bærbare skærme og LCD- tv-apparater . Stigende , er at den bliver brugt i bærbare DVD-afspillere , kasseapparatet skærme og endda pengeautomater ( ATM).


Previous:nothing Next:hvordan man kan sende en fax på Lexmark printere 

Kommentarer

Code:
change