hvordan man designer en ballast avr microcontroller kredsløb

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2011-09-21

Lysstofrør fungerer ved at skabe en elektrisk lysbue i en damp , der indeholder en blanding af kviksølv og en af de ædle gasser ( neon , krypton eller argon ) . I første omgang , når et lysstofrør er koldt , det har en høj modstand , der skal overvindes ved opvarmning eller med en høj spænding . Når drift , hurtigt modstanden falder . Forkoblinger kredsløb bruges til at begrænse den strøm under start af en fluorescerende lampe . Mikrocontrollere er begyndt at blive integreret med ballast kredsløb til at give programmerbarhed og fleksibilitet . Atmel har produceret flere AVR microcontrollere , der er velegnet til brug i ballast kredsløb

Du skal bruge: .
AVR microcontroller programmering og udvikling kit
. Lysstofrør forkobling kredsløb komponenter .
Breadboard , wire wrap eller andre set- up til at bygge en prototype kredsløb .
Lysstofrør .


1 .
Bestem kravene til den lampetype og system du designe for . Lysstofrør forkoblinger er specifikke for den type lampe og systemkonfigurationen , såsom antallet af lamper , der vil blive koblet sammen . Generelt skal du bestemme spænding og frekvens , der er egnet til lampen , du skal arbejde med og hvor mange konverter faser der skal kontrolleres .
2 .
List specifikke krav AVR microcontroller til dit system . For eksempel om en liste over de microcontroller skal netværk med andre mikrocontrollere , og om mere avancerede funktioner er behov såsom luminositet kontrol eller kontrast optimering funktioner .
3 .
Vælg en AVR microcontroller egnet til dit design krav . Atmel byder på mange AVR microcontrollere , der hver især har forskellige sæt af funktioner . Brug dine krav til at vælge hvilken AVR er det rigtige for dit design . Der er to AVR enheder , der kan være særligt nyttigt i ballast kredsløb : Den AT90PWM2 og AT90PWM3 . Disse to enheder tilbyder multi-kanal Pulse Width Modulation ( PWM ) kontrol og flere effekttrin controllere . Også , både understøtte den digitale adresserbare belysning interface ( eller DALI ) protokol .
4 .
Slut AVR microcontroller til de relevante kredsløb linjer . Når du har besluttet dig for en bestemt AVR microcontroller , kan du fortsætte for at integrere enheden i dit design ved at tilslutte microcontroller benene til den relevante linjer i dit kredsløb . For eksempel kan DALI interface linjer forbindes til DALI interface kredsløb linjer og magten scenen controllere kan tilsluttes til de tilsvarende magten scenen omformere i dit kredsløb design .
5 .
Skriv software til styring af AVR . Når du har din hardware forbindelser designet, kan du skrive software til styring af AVR enheden til at udføre dine specifikke kredsløbsdesign mål . Softwaren vil afhænge af dine specifikke kredsløb konfiguration som f. eks lampe type , hyppighed af drift , antal konverter etaper , osv. AVR software kan skrives i assembler eller et højt niveau sprog , såsom C programmeringssprog . Du bliver nødt til at skrive software rutiner til at styre timingen af signaler sendes af microcontroller til ballast kredsløb . Den Atmel hjemmeside har ballast application notes , herunder software eksempler , der kan downloades gratis .
6 .
Programmér AVR microcontroller og begynder at teste din ballast kredsløb . At programmere AVR , softwaren er skrevet i det forrige trin er udarbejdet og opbevares i AVR programmet hukommelsen.

gode råd og advarsler


 • Atmel tilbyder en AVR ballast demo kit , kaldet ATAVRFBKIT .
 • Design med test for øje . Kom op med en plan for at teste hver kreds sektion eller kodeafsnit som en enhed .
 • Der er hobbyplan hjemmesider , såsom AVRFreaks. com , der afsættes til AVR microcontroller . Kontroller fora der for hjælp, hvis du går i stå med AVR hardware eller software .
 • Lysstofrør inddrage høj spænding , og der er en mulighed for at få såret eller dræbt af elektrisk stød . Vær yderst forsigtig, når det drejer sig høje spændinger .
 • Hvis du ikke har erfaring med elektronik eller elektriske systemer , bør du nok arbejde på et lysstofrør projekt med hjælp fra en mere erfaren person .


 • Previous:nothing Next:hvordan du fjerner en ThinkPad tastatur   

  Kommentarer

  Code:
  change