Hvordan bliver videoerne i computerens hukommelse lagres ?

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2011-10-06

Digital video er en af de mest populære medietyper til rådighed . Som enhver fil, skal den være adgang til for at spille . Fordi videofiler er så store , kan det nogle gange tage lidt tid at hente hele filen . Det ville tage meget længere tid , men hvis ikke for den random access memory , eller RAM

Storage Versus Hukommelse

Beskrive en computers hukommelse er som beskriver en persons . Harddisken er som et menneske på lang sigt hukommelse , lagring af data , der skal tilgås igen senere , og RAM ( random access memory ) er på kort sigt , hvor midlertidige oplysninger opbevares. RAM er en chip der er knyttet til computerens bundkort . Det gemmer midlertidige data , som den læser fra harddisken . Men i modsætning til harddisken , er RAM data slettes fra chippen , når computeren er lukket ned og genindlæses ved opstart .

Adgang RAM

RAM er generelt opbevares i arrays bestående af rækker og kolonner . Hver plads i array'et , der kaldes en celle , har , hvad der er essentielt et lille kondensator med en elektrisk ladning , der repræsenterer ettaller og nuller af binær kode . Når processoren modtager en kommando , der indeholder adressen på en af disse celler , sender denne adresse gennem bittesmå ledninger . Små transistorer langs disse ledninger åbne den ønskede celler , så de kondensatorer data kan læses . De data er derefter skubbet tilbage langs en anden ledning kaldes en datalinje .

DRAM og VRAM

Den mest almindelige type RAM kaldes dynamisk RAM , eller DRAM . Det er næsten identisk med RAM proces , bortset fra, at før hver kondensator er læst , skal dens lagrede værdi skal valideres . En elektrisk ladning er sendt til cellen for at sikre sin beregning er korrekt . Video RAM , eller VRAM , er ikke anderledes , bortset fra at det håndterer grafiske data såsom billeder og videoer .

Sådan VRAM Works

Video filer består af strenge af billeder , normalt mellem 30 og 60 billeder pr sekund . Når hvert billede er tilgået, processoren læser den og sender den til VRAM chip . Chippen sender den derefter til RAM digital-til-analog konverter ( RAMDAC ) til at skabe analoge signaler om, at skærmen bruger . I modsætning til de normale RAM -chip, er Vrams dual -porteret , som gør det muligt samtidigt sende billedet til skærmen og skrive den næste i rækken til chippen .

Typer af VRAM

Der er flere forskellige sorter af video RAM -enheder . Den ene er SGRAM , eller Synkron Grafik RAM , som tillader data, der skal ændres i en stor luns i stedet for en lang , ineffektiv sekvens . En anden er Multibank Dynamic RAM ( MDRAM ) er en højtydende chip fremstillet af selskabet MoSys som opdeler hukommelsen i 32- kilobyte blokke til en mere effektiv dataoverførsel . MDRAM kan også bygges med det specifikke mængde hukommelse er nødvendig for forskellige opløsninger , som reducerer produktionsomkostningerne .


Previous:nothing Next:hvordan man kan lave en harddisk beskadiget ved en xp cd 

Kommentarer

Code:
change