Udviklingen af digital teknologi

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2011-10-21

Digital teknologi har ekspanderet enormt siden Anden Verdenskrig , hvilket bragte computerenheder ind i vores hjem og lommer , og dermed revolutionere kommunikation og andre områder og fortrænger analoge teknologier fra mange af deres tidligere roller i musik -og video -optagelse , fotografering og radio -og tv- transmission .

Du har brug for :
stjerneskruetrækker
. Pincet eller nål spidstang .
Mini PCI -modem .

Binær

Digitale teknologier fundamentalt stole på lagring , transmission og behandling af oplysninger i form af binære kode . Dette er en form for numerisk notation som kun bruger to tegn : 0 og 1 . I decimal notation , betegner hver kolonne en effekt af ti : 10 er ti gange 1 , 100 er ti gange 10 , og så videre . I binære , betegner hver kolonne en effekt af to : 10 ( 2 ) er to gange 1 (1 ) , 100 ( 4 ) er to gange 10 ( 2 ) , og så videre . Binære i sin moderne form blev først udtænkt af Gottfried Leibniz i det 17. århundrede , men har langt ældre fortilfælde : Leibniz selv var fascineret af ligheder mellem binære 's 0 og 1 og yinu9634og yangu9633af de gamle Kinesisk " Book of Changes " eller " Yi Jing "u5DF2u7ECF.

Digital Computing

Binær kode findes i kredsløb som elektriske signaler , det væsentlige , " på "er lig med en 1 , og " off "er lig med et 0 . Alle af en computers aktiviteter er baseret på binære matematiske beregninger . De første digitale computere opstået omkring Anden Verdenskrig , med Tyskland , Storbritannien og USA hver producerer konkurrenter som Zuse Z3 , Colossus og Atanasoff-Berry computer hhv. ( Spørgsmålet om, hvilke var den første egentlige computer er meget omstridt , og vil ikke blive behandlet her ! ) Storskrald , var upålidelige vakuum rør, der anvendes i begyndelsen, senere erstattet af transistorer i 1940'erne og derefter integrerede kredsløb og mikrochips , og hver udvikling bragt forbedringer i miniaturisering og strømeffektivitet , som giver langt mere processorkraft til at blive pakket ind i stadig mindre plads .

Digital Audio

Digital lyd første nåede offentligheden i begyndelsen af 1980'erne , i form af compactdisk ( cd ) , baseret på teknologier, der udvikles i de foregående årtier. Lydbølger er skåret i skiver eller " prøver " --- 44. 100 per sekund til standard CD audio --- og højden ( amplituden ) af bølge på hver skive er optaget i binær form . De faldende omkostninger og øget ydeevne computerkraft , lagringsmedier og internet -forbindelser siden starten af årtusindet har ført til en eksplosion af digital lyd fra iPod til digitale radio -og hjem kontrolapparatet. Dens fordele kan nævnes en god balance mellem komfort og lydkvalitet , men i høj kvalitet analog afspilning opretholder en iboende fordel i form af lydkvalitet. Desuden har den lethed , hvormed digitale filer kan kopieres og deles førte til store problemer i musikbranchen .

Digital Video og fotografi

Billeder kan gemmes digitalt på samme måde som lyde . I dette tilfælde er billedet opdelt i pixels ( 1 megapixel=1 million pixels ) , som hver er tildelt en binær talværdi angiver sin farve . Andre oplysninger er medtaget for at fortælle computere eller andre enheder , hvordan man arrangere disse pixels : for eksempel 640 pixel på tværs af 480 pixels ned til et landskab billede på VGA-opløsning . Digitale kameraer blev kommercielt tilgængeligt i 1990 , og er nu rutinemæssigt indbygget i andre enheder såsom computere og mobiltelefoner . Digital video kan skabes ved at kombinere serie billeder med en lydspor . Det første blev alment tilgængeligt i slutningen af 1990'erne med fremkomsten af dvd'er , men nu er analog tv-transmission ved at blive udfaset til fordel for digital transmission . Kombinationen af hurtigt bredbånd med digitale video-kapacitet i kameraer og telefoner har ført til en eksplosion af brugerskabt video-deling , især på YouTube , der blev grundlagt i 2005 . Kommerciel video indhold er i stigende grad tilgængelige via internettet, enten gennem download fra butikker såsom iTunes eller streaming fra tjenester såsom Hulu , Netflix og BBC iPlayer .

fremtidige udvikling

En række forskellige teknologier hold potentialet for fremtiden omdrejninger . Kvantecomputeren blev først udtænkt af Paul Benioff i 1980 . I en konventionel computer , --- en enkelt " bit " et 0 eller 1 --- kan kun i en eller anden stat på et givet tidspunkt , men kvante " qubits "kan i begge stater på samme tid ! Må ikke bekymre dig , hvis du ikke forstår dette, Richard Feynman berømt sagde , at ingen gør det, og han vandt en Nobelpris i fysik . Tilstrækkeligt til at sige , kvantecomputere kan på længere sigt tilbyde næsten utænkeligt niveauer af computerkraft . En anden teknologi med et langsigtet potentiale er DNA computing , hvor meget kram af vores gener er udnyttes til forarbejdning og opbevaring . I dette tilfælde er digital information kodet i AT og CG basepar , der udgør det dobbelte helix . Forsøg på dette område har stået på i nogen tid : I 2003 anerkendte Guinness World Records en israelsk DNA beregne som " den mindste biologiske computerenhed " nogensinde . Men som med kvantecomputere , DNA -computere forblive et langt borte .


Previous:nothing Next:dell 3100cn printer fejlfinding 

Kommentarer

Code:
change