hvordan tingene er gemt på et flashdrev ?

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2011-11-06

Som teknologisk kapacitet stige og blive mere tilgængelige for den brede offentlighed, der er et stigende behov for større lagerkapacitet . For at gøre dette muligt , en stor mængde data skal passe ind i en lille enhed . Flash -drev er en løsning på dette problem , giver mulighed for at passe hele mediesamlinger på en enhed på størrelse med en tommelfinger . For at opnå dette , er særlige datalagring teknikker, der kræves

Baggrund

Datalager kommer i en række forskellige formater , der hver er tilpasset de særlige opgave, som det vil blive anvendt . Et eksempel på dette er Random Access Memory ( RAM ) , som bruges til at gemme programmer, der aktuelt kører på en computer . RAM er egnet til denne opgave på grund af sin høje hastighed , men er uegnet til længere tids opbevaring , fordi det er ryddet , når det ikke sluttet til en strømkilde . Flash-hukommelse er en undertype af en form for hukommelse kaldet EEPROM , eller elektrisk sletbare programmerbare read-only memory .

Attributter

Flash- hukommelse har en række egenskaber, der gør det velegnet til bærbare datalagring . I modsætning til RAM , er flash- hukommelse ikke slettet, når enheden er slukket . Selv om der er andre enheder, der giver denne funktionalitet , har de en række ulemper . ROM , eller Read Only Memory , permanent gemmer de data , som den var besjælet under fremstillingen . For forbrugere, der ønsker at gemme data i hjemmet , er det ikke hensigtsmæssigt . Blot at bruge en harddisk er ikke nyttig , enten, da det kræver store mængder strøm , indeholder bevægelige dele og er ikke nær så bærbar .

fysisk mekanisme

Transistorer er ansvarlige for det fysiske aspekt af flash datalagring . De fleste transistorer kan kun gemme informationer , når strømmen flyder gennem dem . En komponent kaldet porten bestemmer, om transistoren er i en tilstand , der repræsenterer en "0 " eller et " 1 ". Flash-hukommelse transistorer har en anden port , der kaldes en flydende gate . Dette fælder elektroner til at opretholde transistor værdi , selv når der ikke strøm til stede .

Datalagring

Som de fleste former for opbevaring, flash- drev butikken hukommelse ved hjælp binære cifre . En transistor kan enten gemme en " 0 " eller et " 1 "baseret på den elektriske ladning til stede i det . Hvis en elektron er til stede i en port , er det ikke længere er ledende , der producerer et " 0 ". En " 1 " er produceret , hvis der ikke er nogen elektron , hvilket gør den transistor ledende . Når en række af transistorer er grupperet sammen, dette kaldes en blok eller sektor . En række af disse gør det muligt for computeren at danne komplekse datastrukturer ved hjælp af simple binære cifre .

Wear Leveling

Efter en tilstrækkelig mængde af brug , flashdrev sektorer gå dårligt på grund af skader fra den elektriske strøm. Dette kan medføre tab af data , hvis det ikke er forebyggende behandlet . For at løse dette problem , flashdrev fabrikanterne anvender en teknik kaldet slid nivellering . Bær nivellering får drevet til at gemme data i sektorer , som er blevet skrevet til et relativt lavt antal gange i et forsøg på at forhindre sektorer fra slidt op hurtigt . En opslagstabel er gemt på det drev , så data bliver behandlet , som om det var gemt sekventielt , selv om det ikke er tilfældet.


Previous:nothing Next:hvordan man kan bruge flere bærbare skærme 

Kommentarer

Code:
change