krav til at opgradere hukommelsen

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2011-11-25

Opgradering computerens hukommelse kan øge ydeevnen , men installerer for meget hukommelse eller den forkerte slags hukommelse kan hurtigt vende denne lille projekt til et mareridt . Hukommelse krav varierer meget mellem de forskellige systemer , men der er nogle generelle retningslinjer , der gælder for hver computer. Uanset om du udskifter hukommelsen i en bærbar computer , notebook eller server , forståelse systemets hukommelse krav vil forhindre hovedpine nede ad vejen .

Hukommelse Type og Hastighed

Hver computer bruger en bestemt type hukommelse og hastighed . Du kan fx ikke , skal du installere hukommelse udviklet til desktop-systemer, i en notesbog . Du kan heller ikke installere DDR2 RAM i et system , der bruger den ældre DDR -standarden. Afhængigt af computerens producent , hukommelse , der er hurtigere eller langsommere , end hvad der er installeret , kan være forenelig . Hvis din computer understøtter dual -channel -hukommelse , så sørg for alle hukommelsesmoduler i systemet , er det samme mærke og hastighed til at drage fordel af den hurtige fremme teknologi giver . Hukommelsen krav er unikke for hver computer , så du bliver nødt til at finde ud af, hvilke hukommelse, du har brug for , før du opgraderer . Den nemmeste måde er at konsultere din computer manual . Du kan også åbne din computer og trække en memory stick . De fleste hukommelsesmoduler har en mærkat på forsiden , der angiver den type og hastighed . De fleste hukommelse fabrikanter har også en online- opgradering rådgiver , der vil fortælle dig præcis , hvilken slags hukommelse , du har brug for .

maksimale hukommelse

Hver computer kan kun understøtte en bestemt mængde hukommelse . Det beløb, normalt afhænger af chipsæt på bundkortet , og hvor mange hukommelsespladser er tilgængelige . For eksempel kan en typisk stationær computer har fire hukommelse slots og støtte 1 GB i hver slot i alt 4 GB RAM . Konsultere din computer manual eller en online- opgradering hjælpe værktøj til at finde computerens maksimale hukommelseskapacitet .Om du ønsker at bruge den eksisterende hukommelse i computeren vil sandsynligvis også påvirke det beløb, du kan installere . For eksempel kan du opleve, at din computer har to hukommelsesstik og understøtter op til 1 GB RAM . Hvis du åbner computeren op til at opdage, at der allerede er et 256 MB pind i et slot og den største tilgængelige modulet er 512 MB , kan du kun installere et 512 MB pind i den anden plads til højst 768 MB RAM .

Operating System

Selv hvis dit system understøtter den hukommelse, du installerer , kan nogle operativsystemer ikke genkende store mængder hukommelse . Windows 98 og ME , for eksempel , understøtter kun op til 512 MB . Installation af mere hukommelse udløser en systemfejl . Windows XP (32-bit ) understøtter systemer med op til 4 GB RAM , men kan kun bruge den første 3 GB . Sørg for at dit operativsystem understøtter den mængde RAM du har planer om at installere .


Previous:nothing Next:hvordan man kan tænde en intern trådløs kort på en gateway pc 

Kommentarer

Code:
change