Intel vs AMD Turion

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-05-17

Advanced Micro Devices ( AMD ) og Intel er de to førende producenter af computer mikroprocessorer i verden . Konkurrencen mellem de to er ikke begrænset til markedsandele og bundlinjer. Det siver ned i hjem af mennesker, der er på udkig efter den helt rigtige processor for anvendelser spænder fra simple fotoredigering til hardcore gaming . Den mest udbredte mikroprocessorer i dag, er dual- core serier fra både stalde på grund af deres funktionalitet og omkostningseffektivitet

Speed

Intel Dual Core har mange varianter , med en enkelt , dobbelt , quad og endda otte kerner på en multichip arkitektur . AMD 's modstykke, Turion X2/Ultra , er en dual-og quad-core processor , primært udviklet til notebooks . Intel familien har en central processing unit hastighed lige fra 1,06 til 3,33 gigahertz , mens AMD har satser fra 2,2 til 3 GHz . Med hensyn til front- side-bus ( FSB ) sats , den maksimale Intel har at byde på er 1. 600 megahertz , og AMD tilbyder 1. 800 MHz FSB . Både forarbejdningsvirksomhederne er opstaldet på 45- nanometer -chipsæt

Cache

Intel Core 2 familie har en 2-. og 4- megabyte ( højere end) L2 cache størrelse for hver af de kerner i forhold til kun 1 MB tilbydes af AMD . Med hensyn til mikroprocessorer , er cache et midlertidigt lagerområde , hvor data er fastslået, at allerede er ved at blive beregnet, og det kan være nødvendigt i fremtiden processer . Moderne mikroprocessorer har tre niveauer af cache : niveau 1 , 2 og 3 , eller L1 , L2 og L3 . Fordi det er hurtigere for processoren at få adgang til data direkte fra L2 cache i forhold til RAM ( random access memory ) , en højere L2 cache størrelse er ønskelig.

Strømforbrug

strømforbrug Intel er bare en lille smule højere end Turion , men det gør op for forskellen gennem afkøling mekanisme . Den kølende effektivitet for Intel er større end AMD med omkring 25 procent på grund af de 28 watt-TDP ( Thermal Design Power ) for Intel i forhold til 35- watt for sidstnævnte familien . Køling er et vigtigt spørgsmål som en højere TDP betyder mindre batteritid og mere støjende systemer .

Andre funktioner

Andre indlejret træk er Hyperthreading ( multitasking ) for Intel og HyperTransport ( sammenkobling mikroprocessor kerner ) for AMD . AMD har en kant , når det kommer til ekstra beskyttelse , som de Turion tilbyder EVP ( Enhanced Virus Protection ) i kampen mod malware . Intel har tilføjet funktioner som Turbo Boost og Enhanced Intel SpeedStep teknologi , som er en metode, som Intel opfylder meget høje standarder uden at være for krævende for batteriet . I denne teknologi , regulerer processoren forsyningsspændingen til højere eller lavere pr sine krav.

Markedsandel

AMD halter bagefter Intel i mobile computing arena . Intel 's resultater omkring 25 procent højere i alle benchmarks og endda hurtigere end AMD , på trods af AMD er lys på strømforbruget .


Previous:nothing Next:hvordan du kan genbruge computere til kontanter 

Kommentarer

Code:
change