dele af computeren & deres anvendelse

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-05-24

Det er vigtigt at kende de dele af en computer og deres anvendelse før du laver noget arbejde til din computer , herunder opgradere den . Computeren omfatter hardware , som kan ses og røres, og software , der fortæller hardware , hvad de skal gøre .

Bundkort

Bundkortet anses printpladen af computeren , da dette område er , hvor alle dele af computeren forbindelse. Bundkortet består af det grundlæggende input /output -system ( BIOS ) , som er hjernen i computeren , en central processing unit ( CPU ) , som er computerens hukommelse samt diverse add-on kort til lyd , printere , videoer , Universal Serial Bus ( USB ) havne og eventuelle andre komponenter , kan brugeren tilføje . Bundkortet har slots til add-on dele såsom et modem eller et trådløst kort .

Random Access Memory

Random Access Memory ( RAM ) er hukommelsen på computeren. RAM er knyttet til bundkortet . Hukommelse , der er lagret på RAM er betragtes som midlertidig hukommelse og slettes, når computeren er slukket . RAM midlertidig hukommelse skal ikke forveksles med den permanente hukommelse , der er gemt på harddisken . RAM kan opgraderes til større intervaller og måles i bytes og bits .

Central Processing Unit

CPU , fandt hjernen i computeren , er, hvor oplysningerne om operativsystemet for computeren er gemt . Almindelige operativsystemer er Windows , DOS , Linux og Mac OS X.

rom-drev og diskettedrev

Den read only memory ( ROM ) drev er også kendt som cd -rom -drev eller dvd-rom- drev . ROM drev kører compact discs ( CD ) og digital video discs ( DVD ) og gør det muligt for dem at blive spillet eller læse på computeren . Hvis ROM er genskrivbare , det er i stand til registrering af oplysninger om en cd eller dvd . Diskettedrevet læser disketter . Dette drev er langsomt ved at blive forældet som harddiske er i stand til at læse større medier .

Modemer

Modem give din computer til at oprette forbindelse til internettet eller til en anden computer . Modemer arbejde ved at konvertere edb-data til et format , der kan sendes via telefon linje . Disse data er derefter vendt på den anden ende af telefonledningen . Afhængigt af hvilken type modem , såsom digital abonnentledning ( DSL ) eller kabel , kan denne information blive overført ved højere datahastigheder .

Hard Drive

Harddisken består af en harddisk , hvor oplysningerne er gemt . Harddiske måles i gigabytes og kan udskiftes , hvis en større størrelse er nødvendig . Harddisken er der, hvor filer, programmer og operativsystem er gemt .


Previous:nothing Next:hvordan man kan kopiere en dell bærbar harddisk 

Kommentarer

Code:
change