fordelene ved robot kirurgi

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-05-15

Robot kirurgi er en stigende tendens i det medicinske område , der har klare fordele i forhold til traditionelle sundhed procedurer . Den teknologi , der er involveret , er imidlertid grundigt forankret i videnskabelige kendsgerninger . Den da Vinci Robotic System er en state-of- the- art apparatur , der ikke udfører selve operationen , men derimod at udvide øjne og hænder med et virkeligt kirurg . Dokumenteret undersøgelser har vist, at da Vinci -systemet for at være sikker og effektiv , efter at tusinder af succesfulde operationer i hele verden . Selv om FDA-godkendte da Vinci -system er det mest avancerede , andre minimalt invasive robotsystemer kirurgiske systemer omfatter Zeus og Æsop , som begge også er FDA-godkendt til operation .

Flere Behandlinger

Det da Vinci -systemet har været anvendt til så forskellige behandlinger som hjerte -og lunge operationer , prostata- , tyktarms- , livmoder , . livmoderhalsen og nyre procedurer , og forskellige former for kræftbehandling . Det robotsystem er ideelt til behandling af disse sundhedsspørgsmål over laparoskopisk kirurgi , fordi fjernbetjeningen bevægelse er mere effektiv end en kirurg hænder . De mere konventionelle laparoskopisk kirurgi har en miniature kamera som eneste ekstraudstyr .

Advanced Technology

Robotic kirurgi bruger tre high-tech -komponenter , kirurgens konsollen , fire eksterne robotarme og en high- definition 3D -kamera . Kirurgen sidder et par meter væk fra patienten , kontrollere joystick og pedaler . Konsollen giver kirurgen bedre kontrol og neutraliserer minutviseren rystelser . Rækken af bevægelse og nøjagtigheden af disse Lemmer er uden fortilfælde , have evnen til at vride , dreje og vende i modsætning til alle menneskers læge .

Precision Instruments

Alle instrumenter er miniaturiserede og passer i form af driftstilskud havne , indsnit i kroppen ikke større end en mønt . De fire robotarme omfatter et værktøj til at gribe , en for det dobbelte formål at skære og koagulere , én for vanding , og et kamera .

Forstørret Imaging

Den high-definition kamera er designet til stereoimaging , så dybde opfattelse i modsætning til alle standard laparoskopisk kamera . Billederne er forstørret 10 gange over, hvad det menneskelige øje kan se . Kirurgen har også fuld kontrol over billedet , uden at skulle stole på en assistent .

mindre invasive

Da der kun 4-6 små snit bruges til at indsætte instrumenter , der er mindre risiko for infektion, en kortere hospitalsophold , mindre blodtab under proceduren og færre smerter bagefter . Ifølge University of Maryland Medical Center, komplikation sats for dem , der modtager robot bypass-operation var lavere, idet 88 procent har slet ingen . Den gennemsnitlige liggetid er omkring fire dage i forhold til de sædvanlige syv . Så selv om robotten operation stiger hvert tilfælde af $ 8. 000, er de omkostninger stadig opvejet af lavere samlede ophold , mindre transfusioner , og færre postoperative komplikationer , der kan føre til genindsættelse i henhold til centrum .


Previous:nothing Next:hvordan man kan kopiere musik fra en cd til dvd 

Kommentarer

Code:
change