om Pentium mikroprocessorer

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-05-28

Pentium mikroprocessorer er en linje af centralenheder ( CPU ) fremstillet af Intel . Fra 2010 , har Pentiums mistet deres status som Intels top performere til selskabets nyere Core processor serie

Funktion

Som alle mikroprocessorer , Pentium CPU'er udføre beregninger, som kræves for at køre softwaren. Pentium var den første forarbejdning, til at udnytte instruktion-plan parallelisme , ifølge Arts Technica . . Dette gav CPU til at udføre mere end én instruktion pr clock -signal på trods af kun at have en enkelt kerne

Typer

Som i 2010 , har Intel lavet fem varianter af den originale Pentium : Pentium 2 , Pentium 3 , Pentium 4 , Pentium D og Pentium Dual Core . Hver opnåede resultater gevinster over det sidste i form af clock-hastighed .

Forbedringer

Den oprindelige Pentium havde et bredere databus end sin forgænger , Intels 80486 , der giver mulighed for større dataoverførsler mellem CPU og hukommelse .

Innovation

Data cache er en form for high- speed hukommelse , der tillader processoren at få adgang til de mest relevante oplysninger hurtigere , end den kan fra RAM . Ifølge PC Guide , indeholdt Pentium Pro en hurtigere datamellemlager end alle andre ældre processorer , og tre gange hurtigere end den første Pentium .

Historie

Intel frigivet den oprindelige Pentium i 1993 . Produktionen af en serie er fortsat i 2010, med undtagelse af en årelang afbrydelse mellem 2006 og 2007 .


Previous:nothing Next:hvordan man bruger en usb serielt kabel adapter 

Kommentarer

Code:
change