Forskellen mellem cd - r & CD-RW discs

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-06-13

En CD -R , som står for " CD-Recordable , " kan optages på én gang . De er billige og arbejder bedst , når registrering af data , der ikke vil ændre sig. En CD- RW , eller " CD-RW , "kan bruges mange gange til at omskrive data , der arbejder meget gerne en harddisk . En CD-RW er bedst bruges til at lagre små mængder af data over tid-for eksempel at sikkerhedskopiere flere vigtige filer , der kan ændre sig , men som bruges dagligt . For mange år , kunne optages på cd-rom -drev optager på en disk kun én gang , men de fleste drev understøtter nu både CD-R og CD-RW formater .

Ældre cd -drev

Ældre-version cd-rom- drev kan ikke skrive til både CD-R og CD-RW formater . Nogle kan være i stand til at læse dem begge , men ikke konsekvent , mens andre kan være i stand til at læse en og ikke en anden . Næsten alle cd-rom -drev fremstillet siden midten af 2000'erne , men behandler CD-R og CD-RW , som de ville enhver anden cd . Tilsvarende har næsten alle nyproducerede lydudstyr , som dit hjem eller bilstereo , håndtag CD-R og CD-RW , da det ville en kommercielt fremstillet cd og har ikke noget problem at spille dem .

Grundlæggende

Forskellen i den måde hver type disk er fremstillet , og det anvendte materiale er afspejlet i forskellen i deres omkostninger . CD-R'er , for eksempel , er billige-normalt omkring $ 1 stykket fra 2010 . CD-RW indebærer en mere kompleks fremstillingsproces ved hjælp af forskellige materialer, der tillader de data , der skal slettes og ændres ( eller i det mindste ud til, at vejen til CD læseren ) , hvilket resulterer i højere omkostninger. For det første skal der skelnes mellem professionelt fremstillede CD'er og hjemme-kontrolapparatet. CD-rom'er gemme data i binær form , som alle edb- data . CD-R 's overflade under en klar belægning aluminium film, der reflekterer lyset . Professionelt fremstillede cd'er er stemplet med en serie af miner i aluminium , samt sten områder , og CD-ROM læser skinner en laser på disken og læser den mængde lys , der får reflekteret tilbage fra den udstenede og sten områder . Home-indspillet CD-R'er er ikke i stand til rent faktisk grubetæring den cd, men har mulighed for at gøre CD-R'er synes at have pitten . Så når læseren bruger sin laser , som faktisk aldrig rører cd'en , læser laser hjemmelavede CD-R'er , som det ville lyde pitten , der faktisk ikke der-de kun synes at være

CD-R vs CD . -RW

skrivbare cd'er er belagt med metal og belagt med lysfølsom farve . Farvelaget reflekterer tilbage til en cd-rom -drev bare som en tom cd . Under optagelse, opvarmer en laser og metallets farve lag i visse steder , så de ændrer deres refleksion til at ligne en pit på en aluminium-udstenede CD . En CD -RW- disk ikke har farve -og metal coating af CD-R'er . I stedet er CD-RW belagt med en meget dyrere metal legering med reflekterende egenskaber, ændre sig afhængigt af temperaturen , som du varme det . En CD-RW drev laser har tre forskellige effekttrin . Den høje indstilling opvarmer legering til omkring 600 grader Celsius , ved hvilken temperatur bliver flydende . Når det størkner igen , det har mistet sin reflekterende egenskaber . Dette efterligner en pit . Samme sted kan genopvarmes til en lavere temperatur (ca. 200 grader Celsius ) , får det til at vende tilbage til sin oprindelige refleksivitet . Sådan er det omskriver et område . Det laveste strømforbrug indstilling bruges til at læse data uden at ændre det .

farve gør en forskel

De forskellige farver diske, du vælger at gøre en forskel i levetiden , at omkostninger og deres evne blive anerkendt af de fleste CD læsere . Cd'er med et grønt farvestof og guld metal betragtes standard og ikke har en nominel levetid på omkring 10 år . På grund af sin ensartethed , en tendens til at være mere tilgivende med de typer af læsere i stand til at spille det . Det bør spille godt i de fleste enhver CD -afspiller . CD'er lavet af guld farve og guld metal er mere følsomme og lidt mere fart med visse cd læsere , især ældre . Cd'er med blå farvestof og sølv metal er den længste levetid af alle cd'er , men kan ikke altid spille på ældre CD læsere ( og endda nogle af de nyere modeller ) . De er lavet til sidste et århundrede , og dermed er gode til lang tids opbevaring .

Tips til at skrive og omskrive

Sluk computeren pauseskærmen , mens du optager , så det ikke konkurrerer med optageren systemets ressourcer . Faktisk skal du ikke bruge pc'en til andet , mens du optager . Sluk for alle programmer, der kører i baggrunden , før du optager , herunder din anti-virus program , fordi de kunne forstyrre optagelsen . Hvis du er i markedet for en CD-RW drev , købe en med en stor buffer på 1 megabyte ( MB ) eller mere . Kør en defragmentering af din harddisk , før du optager , så oplysningerne er lettere fundet af computeren, mens optagelsen . ( selv en mikrosekund af glitch kan ødelægge en optagelse . ) Hvis afbrænding fra harddisken , skal du slukke for strømmen funktion til på computeren eller indstille den til dens højeste brugen indstilling. Endelig bruger en lavere optagelse hastighed end hvad optageren er i stand til at udføre for at sikre en renere forbrænding .


Previous:nothing Next:DIY Daewoo cn530 harddisk udskiftning 

Kommentarer

Code:
change