hvad er virtuelle filsystem ?

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-06-07

En virtuel filsystem , eller VFS , er en type software , der er en del af de fleste operativsystemer. Det er en grænseflade , der tillader brugere at få adgang til data lagret på forskellige måder gennem en enkelt , samlet grænseflade . De fleste brugere vil ikke engang klar over , at de bruger en VFS , fordi det er normalt problemfrit integreres i det operativsystem, de bruger

. Oplagringsfaciliteterne

De oplysninger, der via en computer er ofte gemt forskellige steder på forskellige enheder . Mens du bruger en computer , kan brugere afspille musik fra harddisken , se en film med en dvd-afspiller eller få adgang til en fil på en computer på et lokalt netværk . Hver af disse metoder til at få adgang til data kræver, at computeren for at få adgang til forskellige hardware . En VFS integrerer disse typer af adgang til data i et enkelt interface . Det er et filsystem , der organiserer andre filsystemer .

Real File Systems

Udtrykket " rigtige fil system ", eller RFS , refererer til filsystemer der anvendes af lagerenheder selv . Der er en række formater en RFS bruger til at organisere data . Disse formater er ofte forskellige operativsystemer. For eksempel er FAT , FAT32 og NTFS bruges af Windows , mens HFS og HFS + bruges af OS X. UFS er en populær Unix harddisk format . Hvis en VFS ikke er programmeret til at fortolke en bestemt type filsystem , vil brugeren ikke kunne få adgang til data gemt i dette format .

Eksempel

Filen browsing interface til Windows har en VFS integreret i det . Når en bruger åbner filen browseren , han ser harddiske og cd -eller dvd- drev, der er installeret i sin computer og netværket er tilsluttet . Hver af disse typer af datalagring er kontrolleret af et andet program , der gør op operativsystemet , da de hver især kræver forskellige typer software instruktioner, der skal anvendes . Den VFS oversætter bruger input til kommandoer for hver af disse enheder og integrerer feedback fra enheden til interface bliver brugt .

Historie

En af de tidligste styresystemer til også at omfatte en VFS var Sun Microsystem 's SunOS , udgivet i 1985 . Det tilladt for brugerne at få adgang til lokale UFS format harddiske og gennemse filer på netværket computere gennem en enkel grænseflade . Dette VFS kan programmeres til at optage andre filsystem formater så godt. Dette koncept har ført til den gradvise udvikling af det moderne VFS , som forventes at håndtere en enhed en computer kan oprette forbindelse til.

Development

Moderne VFSs er i stand til at få adgang til alle de vigtigste typer af data -lagringsenheder . Men fordi en VFS er nødt til at blive programmeret til at forstå hver type filsystem det adgange, kompatibilitet mellem konkurrerende VFSs har været langsomme til at udvikle, især mellem proprietære formater som NTFS og HFS + , som er ejet af Microsoft og Apple hhv. For eksempel kan OS X læse NTFS -enheder , men det kan ikke skrive data til dem .


Previous:nothing Next:diset billeder på computerskærmen fejlfinding 

Kommentarer

Code:
change