om holografisk hukommelse

Indlæg af Alice Hansen     opdateret: 2012-06-16

Et hologram er et tredimensionelt billede består af to to-dimensionelle billeder på forskellige referencepunkter i en medium. Typisk kan disse billeder registreres og ses med brug af lasere . Holografi bruges til at skabe datalagring med større kapaciteter

Funktion

Holografisk hukommelsesenheder kan lagre op til en terabyte af data i en lagringsenhed mindre end en flash disk . Overførsel sats kan være så hurtigt som en gigabyte per sekund .

Komponenter

Denne lagerenhed komponerer en krystal eller polymer-baserede lagringsmedium og en laserstråle opdelt i signalet stråle , der bærer data , og referencestråle . En rumlig lys modulator ( SLM ) koder dataene fra laser-form til byte-form på lagringsmediet .

Optagelse Data

Signalet stråle passerer gennem SLM , der koder data ind i et arrangement af 1s og 0s . Når den kodede signal bjælken skærer med referencestråle , det forårsager en kemisk reaktion i lagringsmediet og registrerer data .

Læsning Data

Det referencestråle reflekteres lagringsmediet fra forskellige vinkler at rekonstruere de registrerede data gennem sine overvejelser .

Fremskridt

Ifølge TechWorld , førende udviklere InPhase Technologies og Maxell præsenterede en holografiske hukommelsesenhed prototype opkaldt Tapestry i 2005 . Det kan lagre op til 200 GB hukommelse pr kvadratcentimeter af hukommelse miljoe ved en 27Mbit per sekund overførselshastighed.


Previous:nothing Next:hvordan man kan overclocke en nvidia gf 7050 grafikkort 

Kommentarer

Code:
change