typer af havne & inputenheder

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2012-06-18

Computere kan gøre brug af en række forskellige input-enheder . De omfatter ting som stregkodescannere , fingeraftrykslæsere , dokumentere og foto scannere , joysticks , MIDI keyboards ( for at spille musik) og andre endnu mere esoteriske genstande, der anvendes på højt specialiserede edb-applikationer. Disse poster anvender en række typer af forbindelser til computeren , selvom de fleste er tilgængelige som en USB- enhed sluttes til en Universal Serial Bus Connection .

Keyboards , museenheder , trackpads og Trackballs

De fleste tastaturer , mus ( som Microsoft Style Guide kalder dem ) , trackpads og joystick forbindelse til din computer ved hjælp af en USB- port . USB eller Universal Serial Bus blev oprettet i 1995 som en måde at forene det rod typer af controllerporte at ældre computere havde brugt . USB 1,1 standard blev indført i 1998 blev udbredt . I juli 2010 indførte USB 2. 0-standarden i 2002 isone af de mest udbredte typer af stik på computere af alle typer . Ældre tastaturer og mus kan bruge PS /2 type havne , der blev gjort populær af IBM PS /2 computer . Still-ældre computere kan kræve en i havn ( opkaldt igen til IBM PC computere, brugte dem ) . Muse-enheden alternativer såsom trackpads og trackballs ligeledes kræver enten en PS /2 port ( for ældre computere og enheder ) eller en USB- port .

Joysticks

Joysticks bruger typisk en USB- port , men ældre joysticks kan også bruge en specialiseret havn kaldet et spil havn . Spillet havn blev indført med den første IBM PC . Havnen bruger en alt 15 pins og var stort set afviklet med fremkomsten af USB -porte .

MIDI keyboards

MIDI keyboards eller dem , der anvendes til rent faktisk at spille musik typisk bruge en standard USB -stik ( de skal konverteres fra MIDI OUT-stikket på tastaturet ), eller lejlighedsvis kan også være i stand til at forbinde til et spil havn (svarende til den, der anvendes ved joysticks ) , hvis en sådan findes.

Webcams, scannere og digitale kameraer

De fleste webkameraer , scannere og digitale kameraer forbindelse til en computer ved hjælp af en standard USB -port , men kan nogle have en specialiseret USB -port, plads til mindre størrelser . Disse er kendt som mini USB -stik og typisk kommer i to typer , 4- pin og 5- pin . Nogle af disse enheder er også i stand til at forbinde med en FireWire-eller IEEE 1394-stik (de to er identiske , men Firewire er et proprietært betegnelse for Apple -enheder , mens andre computere typisk har en IEEE 1394 -stik , der ligner og fungerer præcis den samme ) .

Barcode Scannere , mikrofoner og andet udstyr

Mest stregkode scannere og andre enheder bruger en USB -stik til at oprette forbindelse til computeren. Indimellem er specialiseret stik behov for disse typer af enheder . For eksempel , mens nogle mikrofoner i forbindelse med et standard USB -port , kan andre også bruge mikrofonen stikket , der er baseret på teknologi mere end 100 år gamle og skabt af Emile Berliner til telefoncentraler .


Previous:nothing Next:hvordan du udskifter en c640 CMOS-batteriet 

Kommentarer

Code:
change