Fakta om bærbare computere

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-05-05

Bærbare computere er lette og bærbare computere . De er populære enheder blandt forretningsfolk , studerende og folk , der bruger deres computer på farten . De normalt koster mere end stationære computere til sammenlignelige specifikationer , på grund af deres handy portabilitet . De kan have så meget magt og hastighed som desktops og de kan hægtes til eksterne skærme eller tastaturer , blandt andet periferiudstyr . De er mere velegnet til brug i klasseværelser , forretningsmøder , fly , tog osv.

misvisende

Den bærbare er misvisende navn kommer fra det faktum, at de er små og lette nok til at hvile på en persons skød . En bærbar computer bør ikke sidde direkte på en persons skød . De bør sidde på en flad overflade , f. eks et skrivebord eller en afkøling måtten. Laptop fans har brug for plads til at afkøle maskinen . Hvis fans er blokeret, kan den bærbare computer overophede og forårsage skader . Nogle overophedet laptops kan endda brænde dig , hvis de placeres direkte på huden .

Historie

Den første bærbare computer , der lignede bærbare i dag kom ud i 1982, GRID Compass . Det var ikke særlig udbredt. Den første succesfulde bærbare computer var den japanske Kyocera Kyotronic 85 , der blev indført i 1983 . Bærbare computere var ikke IBM kompatible indtil 1986 .I 1990'erne , med virksomheder som Dell , Apple og Gateway konkurrerer om at foretage en brugbar bærbare computere , laptop teknologi hurtigt avancerede . I 1995 gjorde Microsoft den første af deres Windows operativsystemer og strømlinet design af fremtidens bærbare computere.

Laptop Skærme

Producenter beskrive bærbare skærme , hvad angår dimension og opløsning. Den dimension af den bærbare computer skærm dikterer hvor stor selve maskinen vil være. Jo større skærmen er , jo større bærbare ( skærme er målt diagonalt) . Antallet af pixels fortæller dig skærmopløsning . Flere pixel betyder en renere og skarpere billede. Høj opløsning betyder ofte en større skærm .Laptop skærme kommer også i anti-refleks og blank . Anti-glare er god til brug i stærkt oplyste områder som kontorbygninger , lufthavne og skoler . Glossy er godt , hvis du bruger din bærbare computer mere for medier end forretning .

Batterier

De fleste bærbare computere i disse dage kører på lithium-baserede batterier . Lithium-ion batterier har en gennemsnitlig levetid på 2 til 3 år , når de anvendes regelmæssigt . De vil langsomt miste deres opladningskapacitet i denne periode . Faktorer som opbevaringstemperatur og gennemsnitlig afgift kan forlænge eller forkorte en bærbar batteriets levetid . Hold lithium-ion -batterier i kølige temperaturer når det er muligt . Hvis du skal gemme den i en længere periode , skal det opbevares på et køligt miljø og med en 40 procent afgift .

Laptop tab og tyveri

Som i 2006 var kun 3 procent af tabte eller stjålne bærbare computere inddrives af deres ejere . Mere end 50 procent af virksomhedernes forbrydelser er en forbindelse med en stjålet bærbar computer . Tyve vil stjæle en ud af hver 10 bærbare computere i det første år af ejendomsretten . I gennemsnit 12. 000 bærbare computere er tabt eller stjålet i USA lufthavne hver uge , ifølge Ponemon Instituttet. Svarer det millioner af dollars om året i laptop tyveri , tab og sikkerhedsrelaterede forbrydelser .


Previous:nothing Next:hvordan du udskifter tastaturet på en asus bærbar 

Kommentarer

Code:
change