hvordan man beskytter magnetiske lagringsmedier

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-05-16

Magnetiske lagringsmedier kommer i mange former . Tidlig medier brugte store hjul-til-hjul bånd til at gemme oplysninger . Som tiden og teknologi avanceret , computer eksperter vendte sig til mindre kassettebånd og disketter . Data kan overføres til nyere medier med mere lagerkapacitet . Men der er mange tilfælde , hvor det bliver vigtigt at beskytte de oprindelige data. Magnetisk lagrede data , plast bånd og disketter behov for beskyttelse

Du skal bruge: .
Tape spindel
. Kassette sag .
Disk kuvert .
Disklager caddie .

Rulle-til-Reel Tape


1 .
Undersøg medierne. Tjek for revner eller chips . Placer den førende slutningen af båndet , så det ligger fladt .
2 .
Læg rullen om oplagring spindel . Opbevaring plade har en stor spindel i midten . Placer hjul , således at det midterste hul flugter med spindel . Der er normalt plads til flere ruller .
3 .
Placer dækslet over hjulene. Coveret er et stift plast , der passer over stakken af hjulene og låser omkring spindlen .
4 .
Opbevar tilfældet i et rum med minimal støv og en temperatur mellem 60 og 70 F. område skal være fri af magnetiske forstyrrelser . Elektriske ledninger og edb- udstyr skal overvåges og holdes væk fra lagerområde . Rummet skal være fri for sollys og opbevares ved 35 til 40 procent fugtighed .

Kassettebånd


1 .
Undersøg kassette . Båndet skal ligge fladt mod både ruller i kassetten . Hvis nogen bånd er løs , strammes den ene eller begge hjul. Indsæt viskelæder enden af en blyant ind i en af tandhjul af kassetten . Drej forsigtigt blyanten indtil den løse båndet stramt .
2 .
Placer båndet i en hård kassettebånd sag . Der er mange tilfælde på markedet . Enkelt bånd kan holdes i et klart tilfælde , men uigennemsigtigt tilfælde give bedre beskyttelse mod sollys . Større projekter kan holdes i mapper , der har specielt konstrueret skær , der passer kassettebånd .
3 .
Opbevar tilfælde i et arkiv rum . Rummet skal være fri for sollys , støv og magnetiske forstyrrelser . Temperaturen bør holdes mellem 60 og 70 F og luftfugtigheden bør være mellem 30 og 40 procent .

Disketter


1 .
Håndter diske ved hjørnet , aldrig ved centret . Fordi runde diske er forseglet i en firkant sag , håndtering af en disk i hjørnerne forhindrer ridser den skrøbelige harddisk indeni.
2 .
Undersøg diske . Den plastiske ydre skal være fri for revner eller chips .
3 .
Læg hver disk i en plastik ærme . Muffen skal være fremstillet af ledende plastik og har en blød indvendig .
4 .
Sæt ærmerne i en hård plastik sag . Sagen bør yde støtte til diske og være uigennemsigtig til at beskytte diske mod sollys .
5 .
Opbevar sager i et rum , der er fri for støv og elektriske eller magnetiske forstyrrelser . Rummet bør holdes mellem 60 og 70 F og mellem 30 og 40 procent fugtighed .

gode råd og advarsler


  • Gem programmer, der kræves for at bruge oplysninger om magnetiske medier . Det gør ikke meget godt at beskytte dokumenter , der ikke længere kan åbnes med moderne tekstbehandlingsprogrammer .


  • Previous:nothing Next:Intel Atom vs Centrino     

    Kommentarer

    Code:
    change