Sådan kører en boot -disk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-26

Den første IBM pc'er fra 1980'erne ville starte udelukkende fra disketter . For flere år har fungeret hjemmecomputere ved at bytte disketter til forskellige programmer, fordi harddiske var for dyrt for den brede offentlighed . Disketter var stadig brugt som lejlighedsvis startdisketter helt op til årtusindskiftet . Dag , startdisketter er generelt cd'er og dvd'er , med bootbar USB tommelfinger drev stigende i popularitet som godt . Startdisketter er stadig afgørende for at installere operativsystemer , fordi nye harddiske er helt tomme .
1 .
Tænd computeren .
2 .
Umiddelbart trykke på knappen til at åbne BIOS-opsætningen . Hver computer er forskellige, men fælles nøgler "F1 ", " F2 ", " F8 "," F10 "og " F12 ". Nøglen kan være nødvendigt at blive presset flere gange .
3 .
Tryk på piletasterne for at flytte til " Boot "-indstillingerne .
4 .

Indstil drev, der indeholder boot disk for at starte før alle andre disk , såsom harddisk . For eksempel , indstillet, hvis det optiske drev indeholder boot disk , det optiske drev som den første boot kilde i valgmuligheder.
5 .
Afslut BIOS -skærmen og gemme indstillingerne .

6 .
Genstart computeren med boot disk i drevet . Nogle startdisketter vil køre automatisk , mens andre viser en meddelelse , som " Tryk på en tast for at starte fra cd . . . " Hvis en lignende meddelelse vises , trykke på en tast , som på mellemrumstasten , at starte fra boot disk i stedet for harddisken .

gode råd og advarsler


  • Hvis du ønsker at starte fra en bootbar USB- drev , sæt den i en USB- port , før du tænder for computeren . Hvis drevet ikke er tilgængelig inden de kommer ind i BIOS -skærmen i trin 2 , kan computeren ikke være i stand til at boote fra det .


  • Previous:nothing Next:hvordan handel i gamle bærbare computere     

    Kommentarer

    Code:
    change