hvordan du udfører en bios opdatering

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-05-15

Når en PC er det første tændt , begynder den fuldbyrdende et program kaldet " BIOS "eller " basic input /output system. " BIOS giver lavt niveau faciliteter til andre programmer , såsom operativsystemet , at læse og skrive data til hardware knyttet til systemet , såsom tastatur og skærm . BIOS er lagret på en chip på computerens bundkort . Mens den BIOS , at skibe med en computer normalt virker fint i mange år , de fleste moderne computere gør det muligt at blive opgraderet af brugeren for bedre understøttelse af udstyr og til at korrigere eventuelle programmering fejl i de oprindelige BIOS .

Du skal bruge:
diskette eller USB memory stick


1
Download den nye BIOS billedet fra bundkortet producentens websted . . BIOS -opgraderinger skal specielt oprettet for hver bundkort model af producenten . Tjek din producentens websted for din model nummer for at se, hvad BIOS -opgraderinger er tilgængelige .
2 .
Uddrag den downloadede BIOS . De fleste BIOS -opgraderinger i dag kommer som en ZIP arkiv , mens nogle få kommer som selvudpakkende eksekverbare filer. Udpak zip- arkiv , eller køre den selvudpakkende arkiv program , hvad der er relevant .
3 .
Opret en bootbar diskette eller en bootbar USB- stick . Computeren skal genstartes i DOS -tilstand for at installere BIOS-opgradering . Afhængigt af dit bundkort , kan du måske starte den op fra en USB memory stick eller fra en diskette . Hvis du ikke har en kopi af MS-DOS til rådighed, FreeDOS projektet , forbundet i afsnittet Ressourcer , giver en gratis , open source implementering af DOS .
4 .
Kopier indholdet af BIOS arkivet til disketten eller USB memory stick .
5 .
Genstart computeren i DOS fra disketten eller USB memory stick . Du skal muligvis justere computerens BIOS -indstillinger at gøre det. Ind i BIOS setup ved at trykke på "Slet " eller " F1 "umiddelbart efter du tænder for maskinen . Følg anvisningerne på skærmen for at ændre startrækkefølgen.
6 .
Kør BIOS-opgradering programmet ved at skrive sit navn på DOS kommandoprompten . Typisk er dette den eneste fil i arkivet hvis navn ender på " . EXE . " Dette program vil udføre den egentlige BIOS-opgradering . Må ikke slukke for computeren eller genstarte den , mens den BIOS opgraderingen er i gang . Programmet vil udskrive en besked, når den er færdig .
7 .
Fjern disketten eller USB -drev , og genstart computeren i sit normale styresystem .

Tips og advarsler


 • Udførelse af en BIOS- opgraderingen er unødvendig , medmindre der er en særlig grund til det , såsom fastsættelse af en fejl i den oprindelige BIOS eller tilføje understøttelse af nye hardware . Kontakt din bundkort producentens websted for at få oplysninger om , hvorvidt din BIOS skal opgraderes .
 • må ikke slukke for computeren , genstarte eller på anden måde afbryde BIOS-opgradering , indtil opgraderingen program viser , at den er færdig med at opgradere BIOS . Hvis du gør det , mens opgraderingen er i gang kan undertiden resultere i permanent skade på bundkortet .


 • Previous:nothing Next:hvordan man opretter forbindelse til en ekstern harddisk trådløst   

  Kommentarer

  Code:
  change