simpelt kredsløb komponenter

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2012-05-21

Der er flere enkle komponenter, der arbejder sammen om en printplade . Disse komponenter lette udførelsen af processer både simple og komplekse , og betragtes som grundlæggende byggesten af elektroniske kredsløb . Selv om hver komponent kan have en meget simpel funktion , de kombineres for at skabe til tider utroligt avancerede systemer , så det er værd at have i det mindste en grundlæggende forståelse af nogle af de mest almindelige komponenter og hvordan de virker .

Resistor

Som navnet antyder , en modstand øger et kredsløb modstand . Ved at øge modstanden , reducere de strømmen af elektricitet omkring banen. Modstande klassificeres i forhold til modstanden , de yder mod strømmen af elektroner , og hvor meget magt de er i stand til sprede før bliver beskadiget .

Fuse

En sikring er en sikkerhedsanordning , der skal beskytte printkort og deres komponenter fra at blive skadet eller ødelagt på grund af en overdreven passage af elektrisk strøm. Sikringerne er normeret til en vis tolerance for strøm. Så længe strømmen er på et tåleligt niveau , den passerer gennem sikringen med lidt modstand . Hvis en strøm af et uacceptabelt niveau når en sikring , vil sikringen smelte ned , hvilket skærer kredsløbet og forhindrer strømmen fra at nå de øvrige kredsløb komponenter .

Diode

Generelt en diode er en enhed dannet af halvledermateriale og bruges til at begrænse strømmen af elektroner til kun en enkelt retning . Dioder er særligt almindeligt stødt på i det moderne samfund , især i tilfælde af lysemitterende diode ( LED ) . Denne type diode kan findes mange steder , såsom tastaturer , harddiske , lommelygter og tv fjernbetjeninger .

Capacitor

En kondensator er en kortsigtet energi-lagring kredsløb komponent, som består af to sæt ledende plader adskilt af en isolator . Når en jævnstrøm er ført gennem en kondensator , modsatrettede afgifter bygge videre på hver side . Disse positive og negative ladninger holde sig til kondensator er afladet . Hvis en blandet vekselstrøm og jævnstrøm sendes gennem en kondensator , er det kun vekselstrøm vil passere igennem. Af denne grund er kondensatorer bruges til at rense elektriske signaler , stigende kredsløb effektivitet .

Inductor

En spole kan opfattes som det modsatte af en kondensator i den forstand , at kondensatorerne standse jævnstrøm , så strømmen af skiftende nuværende , mens induktorer udføre det stik modsatte . Induktortypen dannes ved en spole af tråd , der genererer et magnetisk felt når der sendes strøm igennem det. Svarende til en kondensator , er denne energi, som lagres , indtil den frigives .


Previous:nothing Next:Hvordan kontrollerer jeg computer ram spænding ? 

Kommentarer

Code:
change