Listen over dele af en computer , der gemmer hukommelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-11

Computere bruge fire niveauer af hukommelse , der interagerer med udstyr og programmer for at stabilisere systemet operationer . Hukommelse kan give behandling vejledning til administration af hardware og afsætte plads til brug af software-applikationer . Hvis CPU'en er hjernen eller styringskontrol midten af computeren, hukommelse påberåber den proces , der indeholder instruktioner fra forskellige enheder at styre edb-ressourcer .

RAM Chip (intern hukommelse )

En RAM computer chip er en primær hukommelse lagerenhed . Primær hukommelse er placeret på RAM -chips , der direkte adgang til Central Processing Unit ( CPU) . CPU læser instruktionerne fra RAM chip i henhold til mængden af hukommelse ligger på chippen og processer vejledningen for at indlæse software og hardware programmer via en hukommelse bus , der er forbundet fra RAM chip til CPU'en . Når en computer er slukket , RAM chip har ingen oplysninger om systemet i sin hukommelse , hvilket gør det til en flygtig hukommelsesenhed .

eksterne enheder ( sekundær hukommelse )

Eksterne enheder , såsom USB -flash -drev , zip -drev , diskette drev og harddiske lagre ekstern hukommelse . Ekstern hukommelse ikke har direkte adgang til CPU'en . Denne type hukommelse bruger input /output- enheder på en " kanal " , der får oplysninger fra den eksterne enhed og indlæser den gældende hukommelse til den interne hukommelse eller RAM chip . RAM -chip derefter hjælpemidler i behandlingen af oplysninger fra det sekundære lagringsenheden .

Virtual Memory ( Side Memory )

Virtuel hukommelse tillader programmer at indlæse uanset deres størrelse . For eksempel , overstiger Windows operativsystem med anden software programmer 64MB grænsen vedrørende RAM krav og parametre . Virtuel hukommelse " ser " for de uudnyttede mængder af RAM -hukommelse i forskellige input /output -adresser eller " hjem ". Når et hjem er fundet med ekstra eller ekstra hukommelse , er et billede af den virtuelle hukommelse skrevet til harddisken . Harddisken gemmer hukommelsen i en " side " eller " kataloget ". Dette koncept frigør systemressourcer for at indlæse andre programmer .

Videregående Hukommelse

Tertiær hukommelse bruger robotter til at montere og afmontere masse mængder af information i rækkefølge . Denne type hukommelse behøver ingen menneskelig interaktion , men er meget langsommere , at andre memory-baserede enheder . Et eksempel på en tertiær system er en jukebox med tonsvis af plader eller oplysninger. Når en robotarm picks en rekord at undersøge , er data om rekord læst ind sekundær hukommelse ( normalt en harddisk eller bånd ) . Den tid , der anvendes af tertiær hukommelse er meget langsommere , fordi det er nødt til at " læse "gennem alle poster .


Previous:nothing Next:hvordan man kan sammenligne 500 GB ekstern harddisk 

Kommentarer

Code:
change