hvordan man kan kontrollere en bærbar computer baggrundslys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-12

I en bærbar computer display enhed er CCFL ( koldkatode lysstofrør ) baggrundslyset en lang smal lampe, der lyser LCD -skærmen . Baggrundslyset er drevet af en lille bestyrelse anbragt på bunden af LCD -panelet , der er kendt som inverteren . Når man fremstiller billeder på skærmen , lyset fra CCFL er spredt , og jævnt fordelt over LCD -panelet ved hjælp af flere lag af tynde film . Almindelige problemer med en bærbar computer skærm , f. eks halvmørke , flimrende , eller en farvet nuance på dele af skærmen , kan løses ved at reparere eller erstatte funktionssvigt baggrundsbelysning. For at kontrollere din bærbare LCD- skærmens baggrundslys , vil du have at demontere skærmmodulet

Du skal bruge: .
Skruetrækker
Plastic lineal .
Loddekolbe og loddetin.
Udskiftning inverter .
Udskiftning CCFL .


1 .
Slut den bærbare computer til en ekstern skærm enhed som en desktop monitor eller en projektor . Hvis den eksterne skærm lider af samme problem som den bærbare LCD- skærm , kan du nødt til at udskifte skærmkortet , og ikke baggrundslyset eller frekvensomformeren. Hvis den eksterne skærm er perfekt , betyder det, at skærmkortet sender datasignaler normalt , og at baggrundsbelysningen eller inverter , snarere end grafikkort , ikke fungerer korrekt. .
2
Fjern skærmen falsen-plastic rammen grænser LCD-panelet . Du bliver nødt til midlertidigt at afmontere LCD -skærmen fra displayet forsamling at få adgang til baggrundsbelysningen er knyttet til en side af panelet . Fjern skruerne langs ringen og trække det væk . Med skruerne ud , sæt en plastik lineal mellem rammen og glasset skærmen, og manøvre at løsrive ringen helt ud.
3 .
Fortryd skruer fra begge sider af panelet. Når du fjerner ringen , vil du se , at skærmen er holdt på plads til den bærbare computer 's shell , der er knyttet til en tynd metal beslag på hver side . Frigivelse skærmen ved at skrue alle vedhæftede filer fra begge sider . Der kan være to til fire skruer på hver side , afhængig af mærke og model .
4 .
Swing skærmen frem og lad den hvile nedad på tastaturet . Placer en blød klud på tastaturet for at undgå at ridse glasoverfladen . Find omformeren i bunden af skærmen og kontrollere dens kabelforbindelse til baggrundsbelysningen. Afmonter kablet og sæt det tilbage igen . Test til visning ved at hæve skærmen og tænde den bærbare computer. Du har kontrolleret ledninger , og hvis LCD-skærmen har det samme problem , vil du nødt til at tjekke frekvensomformeren bord.
5 .
Fjern inverteren bord. Hvile på skærmen på tastaturet, og skru eller frigive de låsemekanisme at frigøre det fra LCD -panelet . Afmontere kablerne fra begge ender af inverter , herunder beføjelse forbindelsen til baggrundsbelysningen . Vedhæft en udskiftning inverter midlertidigt og plug in kabler . Se på displayet igen , hvis LCD -skærmen stadig har det samme problem , betyder det, at baggrundslyset er gået dårligt , og skal udskiftes
6
Afmonter baggrundsbelysningen huset . . Dette er den mest indviklede trin i processen og arbejde langsomt og forsigtigt . Afhængig af bærbar model , skal du måske fjerne baggrundslyset boliger på forskellige måder. Find en tynd metal eller plast beslag fastgjort til en side af skærmen , og holde en lang, smal lampe inde i det . Manøvre for at løsne og fjerne lampen .
7 .
Fjern gummipuder fra begge ender af lampen og de - lodde dens forbindelser . Erstat baggrundslyset ved lodning kablerne til hver sin ende af en ny Baggrundslampen . Reorganisere skærmmodulet ved at montere lampen og boliger til LCD-panelet , dobbeltkontrol alle kabel- tilslutninger, og genmonteres på ringen . Skærmen bør nu vise lyse og klare billeder .

gode råd og advarsler


 • Arbejde i en ren , godt belyst område . Lad ikke din bærbare computer adskilt .
 • Må ikke vedhæfte et inkompatibelt inverter eller modlys . Tjek med producenten for at få oplysninger om understøttede komponenter .


 • Previous:nothing Next:hvordan man deaktiverer en usb touchpad   

  Kommentarer

  Code:
  change