lagerkapacitet på harddiske

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-07

Lagerkapaciteten af harddiske er ikke endeligt , og har været konsekvent stigende på en eksponentiel hastighed , da de først blev indført i 1950'erne

Du skal bruge: .
blød klud
Vatpinde .
Fotografiske rengøringsmiddel .
Fnugfri klud .

Historie

Den første computer med en harddisk var IBM 305 RAMAC . Udgivet i 1956 , computeren var større end et køleskab og huse 50 24 -tommers fade , at når de kombineres , kan lagre 5 MB data . Den første harddisk til en personlig computer kom i 1980 og er tegnet af Seagate Technology . Drevet var dobbelt størrelse af de nuværende harddiske og har desuden holdt 5 MB . Samme år IBM meddelte, at den første 1 GB harddisk . Det vægt 550 pounds og koster $ 40. 000.

Størrelse

Gennem årene harddiske har fået mindre , hurtigere og billigere , takket være teknologi såsom høj hastighed edb-kabler , forbedret drev design , hurtigere processorer og andre computer hardware . Pr. august 2010 den største mængde af lagerkapacitet i forbruger-niveau harddiske var 2 TB ( terabyte ) , hvilket er mere end 2. 000 GB .

Begrænsninger

Den lagerkapaciteten for en harddisk , uanset hvor stor eller lille , kan ikke ændres . Det er umuligt at " opgradere " en harddisk til at omfatte mere lagerkapacitet . Mange gange folk vil installere flere harddiske i et enkelt system eller mainframe . Disse opsætninger , kaldet RAID arrays , kan være meget større , hurtigere og mere sikker end den typiske harddisk.


Previous:nothing Next:hvordan man kan forbinde to USB-kabler 

Kommentarer

Code:
change