udarbejdet vedligeholdelse af computeren

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-06-24

Ligegyldigt hvilken type computer du ejer eller hvordan du bruger denne computer , er det vigtigt at sætte en solid vedligeholdelse plan på plads . Et korrekt vedligeholdt computer kan give mange års problemfri gratis tjeneste , mens et dårligt vedligeholdt system kan være nødvendigt at udskifte efter kun et par år . Selvom priserne på computere er kommet ned en hel del , er det bedre at fastholde både hardware og software på pc'en

regelmæssige opdateringer

Du skal blot installere operativsystemet på computeren og lade det gå er ikke nok. Software-producenter er konstant opdager sikkerhedshuller og andre problemer . Når disse spørgsmål er afdækket , vil fabrikanten frigive en patch opdatering for at løse dem . En af de bedste ting, du kan gøre for at undgå problemer er at anvende disse opdateringer automatisk . Ved at indstille dit system til automatisk at hente og installere opdateringer , kan du beskytte dig selv mod virus og hackere og undgå muligheden for en korrupt operativsystem og en ubrugelig computer .

for at slå automatisk opdateringer , skal du blot højreklikke på " Denne computer " og vælg " Egenskaber " fra menuen . Klik på " Automatiske opdateringer " fanen og sørg for "Automatisk "er valgt . Vælg en bekvem tid for opdateringer og klik på " OK ".

Hold Inside Clean

Et af de mest almindelige årsager til for tidlig svigt i stationære computere er overophedet , og en af de hyppigste årsager til overophedning er en opbygning af støv og snavs inde i sagen . Computere er køles af en lille ventilator , der kører , når computeren er tændt , og driften af dette fan kan undertiden trække i snavs udefra . Det er derfor, det er så vigtigt at gøre rengøring computerens tilfælde en fast del af din vedligeholdelse rutine .

at rengøre computerens tilfælde vil du brug for et par enkle værktøjer , samt en dåse komprimeret luft . Du skal bruge en lille skruetrækker sæt til at fjerne de bevarer skrue, som holder tale på plads , og du får brug for en dåse komprimeret luft til at blæse , at støv og snavs ud af sagen . For at gøre det nemmere at arbejde præcist , først indsætte det lille strå , der følger med dåse komprimeret luft , giv derefter kan et par test sprøjtemidler til at fjerne fugt , der kan have akkumuleret . Brug komprimeret luft til at løsne og fjerne akkumulerede snavs fra indersiden af computerens tilfældet , så grundigt rense området omkring computeren for at stoppe snavs fra hober sig op. Regelmæssigt rengøring skrivebordet , hvor computeren sidder bør også være en del af din løbende vedligeholdelse rutine .

Se din effektivitet

En anden vigtig del af edb- vedligeholdelse er blot at holde øje med computerens ydeevne . Mange computer ejere blot antage, at det er normalt, at deres systemer til at bremse ned som de bliver ældre , men dette er ikke tilfældet . Din computer kan mosen ned for en række årsager , herunder manglende hukommelse , manglende plads på harddisken, alt for mange programmer, der kører samtidigt, eller endda en virus infektion . Hvis du opdager , at din computer kører langsomt betydeligt efter installationen af et nyt stykke hardware eller software , er det en god ide at fjerne denne hardware eller software til at se, om det løser problemet .

Du kan også kontrollere status for alle dine hardware ved at højreklikke på " Denne Computer " og vælge " Egenskaber " fra menuen . Klik på " Hardware " fanen og derefter på "Enhedshåndtering ". Kig gennem listen over enheder for enhver , der fungerer dårligt --- disse enheder vil blive markeret med en rød udråbstegn eller et gult spørgsmålstegn. Hvis du finder noget problem enheder , højreklikke på dem og vælge " Opdater Driver "for at installere en ny driver .


Previous:nothing Next:hvordan man kan konvertere mp4 til windows media 

Kommentarer

Code:
change