stadier af softwarens livscyklus

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2011-06-26

De forskellige faser i et edb- system livscyklus er ofte beskrevet som et vandfald , hvor hver etape giver input til næste trin . Teoretisk er denne model fungerer godt i en perfekt verden , men de fleste trin er gentaget flere gange , før et system er helt pensioneret eller sol-setted . Det er næsten umuligt at kende alle krav up front eller at finde en virksomhed , der udvikler sig ikke på grund af den hurtige forandringer kræves af nutidens globale økonomi . De etaper kan anvendes som beskrevet , men har planer om herunder fleksibilitet i design planen og genoptagelse etaper efter behov .

forundersøgelsen

Kig på høje krav i det foreslåede system at afgøre, om fordelene opvejer anslåede omkostninger .

Systemanalyse

Denne fase defineres de forretningsmæssige krav , at et nyt system skal opfylde . Saml brugerbehov og analysere den nuværende proces til at bestemme mere effektive måder at fuldføre opgaven . Hvis der ikke løbende proces er i brug , definerer en helt ny procedure .

System Design

Opret detaljerede program specifikationer, som vil blive anvendt af programmører til at skabe den faktiske software . Indeholde detaljerede skærm layout , rapporter , forretningsregler , flowcharts og pseudo-kode .

Kodning

I denne fase skal du oprette programmører nye programmer eller ændre gamle . Opret ny filstruktur og databaser . Brug en test -platform , således at produktionen systemer ikke påvirkes af processen fiaskoer .

Test

Test hvert program seperat for at sikre , at det fungerer efter hensigten. Når hver brik er fast besluttet på at være fejlfri , integreret udføre test for at sikre at systemet som helhed fungerer korrekt . Ofte programmer fungerer korrekt som en enkelt enhed , men er ændret som følge af fejl fundet under integrerede test . Efter den Systems Group udfylder integreret afproevning , vende systemet over til brugeren gruppen til endelig test . Før gennemførelsen , at den forretningsenhed afmønstrer om ordningen indikerer at det opfylder sin godkendelse .

Gennemførelse

Flyt alle stykker kode og tilhørende filsystemer til produktionssystemet. Planlæg arbejdspladser og gøre brugeren skærmbilleder til rådighed for forretningsenheden . Tillad live data til at flyde gennem systemet for første gang .

Vedligeholdelse

Som problemerne er fundet eller god forretningsskik , forandring af systemet til at fungere i henhold til de nye krav . Vedligeholdelse omfatter også flytte softwaren til en opgraderet computer , stigende lagerplads eller opgradere systemet versioner . Dette er normalt den længste etape i software livscyklus .

pensionering

Alle softwaresystemer til sidst mødes i slutningen af deres nytte og er pensionerede eller sol-setted . Denne proces involverer unscheduling job , fjerne bruger skærme og arkivering af data .


Previous:hvordan man kan overclocke Intels Core 2 quad q9400 Next:hvordan man konfigurerer en USB-port ved hjælp af Visual Basic 

Kommentarer

Code:
change