forskellen mellem en parallel port og en USB-port

Indlæg af Annette Dalgaard     opdateret: 2011-09-11

Parallelle porte var designet til at interface personlige computere med eksterne enheder som printere . De er stort set blevet erstattet af Universal Serial Bus havne . USB har udviklet sig gennem tre specifikationer og er ikke blot hurtigere end parallelle porte , men tilbyder også en AC- til magten eksterne enheder

Du skal bruge: .
blækpatroner

Parallel Havne

Parallelle porte kom i en lang række pin numre med IBM om en standard 25- bens parallelport specifikation . Den normale overførselshastighed på en parallel port er omkring 50 kilobyte i sekundet op til 150 kilobytes eller mere pr sekund ved høj hastighed . I BF -25 version specificeret af IBM , er 16 pins bruges til dataoverførsel og jord , og 9 pins har andre særlige funktioner .

USB 1,0 og 1,1

USB bruger fire ben og har magt til at køre eksterne enheder . USB 1,0 havde en maksimal dataoverførselshastighed på 1,5 megabit per sekund ( Mbps ) , mens USB 1,1 havde en maksimal dataoverførselshastighed på 12 Mbps . USB 1,1 er omkring ti gange hurtigere end parallelle porte .

USB 2,0

USB 2,0 specifikation tilladt langt højere dataoverførselshastighed , op til 480 Mbps , hvilket gør det 40 gange hurtigere end tidligere versioner . USB 2,0 enheder er bagudkompatible med tidligere version af USB , men vil køre med specifikationen af den langsommere USB port .

USB 3,0

USB 3,0 har den højeste dataoverførsel båndbredde ( kaldet " SuperSpeed ") med en sats på 5,0 Gbps ( gigabits per sekund ) . USB 3,0 muliggør installation for fuld duplex kommunikation mellem enheden og værten . USB 3,0 enheder er bagudkompatible med USB 2,0 -porte , men vil køre på langsommere specifikation af havnen værten .

USB stik

Det vigtigste USB -stikket er den velkendte rektangulære " Type A. " Den type B -stikket er kvadratisk med to hjørner skrå og er almindeligt anvendt i forbindelse printere til computere . Der er også mini-A og mini-B -stik , samt mikro-AB og mikro-B type stik . De mindre stik er bruges til at forbinde til små elektroniske enheder som digitale kameraer og mobiltelefoner .


Previous:hvordan man kan overclocke Intels Core 2 quad q9400 Next:hvordan du tilslutter en kvindelig hovedtelefonstik til et usb ledning 

Kommentarer

Code:
change