forskellen i en boot mellem en mac og pc

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2011-12-11

Den væsentligste forskel i boot mellem en Mac og PC er Extensible Firmware Interface ( EFI ) , der indlæses Mac-operativsystemet . Fra 2010 , stadig de fleste Windows- og Linux- systemer bruger en basic input /output -system ( BIOS )

Loading en Operating System

BIOS blev oprettet for at indlæse tidligt personlige computer operativsystemer. Det giver data til operativsystemet om tilsluttede enheder og kører en boot-loader . En boot-loader er placeret i starten af en harddisk . Indlæser den operativsystemet , efter at BIOS har indlæst den i systemets hukommelse .

BIOS Begrænsninger

BIOS stadig en 16- bit system , der kun kan få adgang til 1 MB systemhukommelse. Der har været nogle tilføjelser for at tilføje strømstyring støtte , men der er alvorlige begrænsninger for 64- bit systemer . Den maksimale understøttede partition størrelse er kun 2,2 TB , er netværksprotokoller understøttes ikke på BIOS -niveau og start-up tider er langsommere end EFI systemer .

EFI

Intel opfundet og senere ajourføres EFI som en erstatning for BIOS system . EFI kan køre i 32-eller 64- bit modes , imødekommende moderne operativsystemer og understøtter en bredere vifte af præ-boot udstyr og programmer , såsom netværksprotokoller og støtte til eksterne drev opstart .EFI -systemer kræver ikke en boot-loader , EFI vil indlæse det grundlæggende operativsystem filer i hukommelsen . Alle Intel Mac -systemer bruger EFI firmware . Kun 64- bit versioner af Windows Vista , 7 og 2008 støtte EFI opstart . Linux understøtter EFI hjælp ELILO .


Previous:nothing Next:hvordan du foretager fejlfinding en Epson 740 

Kommentarer

Code:
change