computer klassifikationer baseret på hastighed

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-02-26

Hastigheden af personlige computere , der koster omkring 1. 000 $ i oktober 2010 er større end hastigheden på supercomputere i 1975 at koste snesevis af millioner af dollars . Computere er ofte opdelt efter hastighed , og computere bliver hurtigere hvert år . Der er en tommelfingerregel , der siger , at nye computere af enhver stil vil være dobbelt så hurtigt som tilsvarende computere , der blev bygget to år tidligere --- med andre ord , hastighed mere eller mindre fordobles hvert andet år .

Personlige computere

Pc'er få dobbelt så hurtigt hvert andet år, men de er de langsomste computere rundt i et givet år . Hastigheden af pc'er styres af computerens elektroniske ur , der udsender regelmæssigt pulser , der synkroniserer hvordan alle de andre dele af computeren arbejder sammen . Den klokfrekvens --- antallet af pulser pr sekund --- er ofte et salgsargument for pc'er . En 30GHz computer , for eksempel , har et ur , der producerer 30 milliarder pulser i sekundet. Et af de tricks, som hackere bruger til at gøre deres computere til at køre hurtigere er at skrue op for clock hastighed , en proces, der kaldes overclocking . For meget overclocking får computeren til at arbejde korrekt , og enhver overclocking gør pc køre varmere

Arbejdsstationer

workstations findes i business-applikationer i stedet for i hjemmet . Disse maskiner er større end pc'er på næsten alle måder --- større skærme , større kasser med elektronik og større prissedler --- og flere gange hurtigere . Arbejdsstationer koste mellem $ 10. 000 og $ 100. 000 og er typisk fem til 10 gange hurtigere end en pc . Uret hastigheder på arbejdsstationer er normalt , men ikke altid , er større end uret hastigheder på pc'er , men det er ikke der, hvor hastigheden stigningen kommer fra . Arbejdsstationer altid har en masse mere arbejde hukommelse end pc'er , især cache-hukommelsen, der eksisterer specifikt til at fremskynde behandlingen . Den super-high-speed cache -hukommelse har arbejdet hukommelse og er erstattet arbejdsstationen arbejder sig vej gennem et program . Arbejdsstationer også bruge teknikker som pipelining at arbejde på mere end ét program instruktion ad gangen .

Supercomputere

Supercomputere koste millioner af dollars . De er også tusinder til millioner af gange hurtigere end pc'er og arbejdsstationer . Supercomputere rutinemæssigt arbejde på programmer , der ville besætte pc'er for mange års kontinuerlig drift . Supercomputere er kun set i rigtig store institutioner som National Institutes of Health , eller NASA og bruges til ting som at forudsige vejret eller sekvensering gener . Supercomputere har dyrere hardware og bruge alle de speedup teknikker , herunder pipelining , men deres reelle hastighed kommer fra parallelitet . Supercomputere består af flere individuelle computere --- tusinder i nogle modeller --- der opererer samtidig . Programmer skal være skrevet , så supercomputer kan bryde programmer op og sende hvert stykke af programmet til en anden processor , derefter integrere resultaterne i en enkelt output .


Previous:nothing Next:hvordan du installerer interaktive whiteboards 

Kommentarer

Code:
change