hvordan man opsætter to eller flere harddiske

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-02-17

Med priserne på harddiske falder og behovet for ekstra plads stigende , er det fornuftigt at installere flere harddiske . Uanset om du er på udkig efter mere plads til dine medier , en ekstra harddisk til backup eller endda en anden harddisk til at installere et andet styresystem , er processen med at åbne din computer og tilføje en ekstra harddisk en temmelig ukompliceret procedure .

Du skal bruge:
Skruetrækker , Philips eller Flathead
. Ekstra harddiske .
Datakabel .
Strømkabel splitter .
Jumpere .


1 .
Anskaf en harddisk , der vil være kompatibel med din aktuelle hardware . De fleste computere har brugt IDE eller ATA -drev i fortiden , og du kan identificere IDE drev af deres store 40- pin data bånd . Serial ATA ( SATA ) er nyere teknologi, med mindre kabler med hurtigere dataoverførselshastighed .
2 .
Sluk og tag din computer . Du kan have til at fjerne yderligere kabler for at fjerne computerens sag , men dette vil variere fra sag til sag .
3 .
Fjern computerens sag . De fleste tilfælde har skruer på bagsiden , der lægger siderne , og du kan fjerne disse skruer og skub venstre sidepanel tilbage for at få adgang til komponenterne . Men nogle tilfælde kræver, at du fjerner den forreste del af sagen ved hjælp af en lås og skub panelet fremad . Konsultere din computers manual for detaljer om at fjerne din sag .
4 .
Fjern alle kabler fra din nuværende harddisk .
5 .
Find harddisk , der normalt er placeret mod bunden foran computeren i et metalhus . Skru denne hus fra computeren .
6 .
Indstil jumperne på IDE -drev . Jumperen kan findes mellem magt og IDE tilslutninger . Vil du ønsker at opsætte en sekundær harddisk som den primære slave drevet . Tjek din brugervejledning for jumperindstillingen detaljer . SATA-harddiske har ikke jumper indstillinger.
7 .
Glid nye harddisk ind i det tomme rum i huset , og skru den i sikkert .
8 .

Vedhæft alle nødvendige strøm og data kabler til din harddisk . Hvis du bruger en enkelt kabler med flere stik , skal du sørge for , at stikkene i slutningen af kablet er indsat i master drevet, og den næste i slaven.
9 .
Skrue kabinettet tilbage på computeren , og sørg for , at det er sikkert
10
Sæt stikket i og starte computeren op . forlader venstre sidepanel off for dette trin giver dig nem adgang bør du have for at flytte nogle stik .
11 .
Indtast din BIOS . På de fleste boot skærme er der en lille tekst indberetning fortæller dig, hvilke knappen for at trykke på for at få adgang til BIOS . Sørg for at din computer er at se både harddiske , du måske nødt til at vælge den nye slave drevet manuelt . Hvis computeren ikke registrerer det nye drev på alle , så sørg for at alle tilslutninger er sikre , og at din jumper er indstillet korrekt .
12 .
Sluk og luk din computer tilfældet , når alle dine drev bliver registreret korrekt .
13 .
Genstart computeren og installere noget software , der kan have været med din harddisk . I Windows kan du blive bedt om at formatere det nye drev ved at åbne det værktøjet Diskhåndtering .

gode råd og advarsler


 • Mange harddisk strøm og data kabler har sekundær stik til rådighed for knyttet til en anden harddisk .
 • Må ikke tilføje og fjerne komponenter til computeren, mens computeren er tændt eller tilsluttet . dermed skaber risiko for elektrisk stød


 • Previous:nothing Next:hvordan man installere en bestec ATX -300   

  Kommentarer

  Code:
  change