hvordan du foretager fejlfinding hvorfor din computer ikke kan læse optiske drev

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-05-24

Optiske diske og drev , herunder CD , DVD og Blu-ray , er tilbøjelige til nogle fælles problemer . Ofte , at fastslå, hvad det egentlige problem er gør en stor forskel i den måde vil det være løst. Problemerne kan ligge i den fysiske lagermedie eller det optiske-drev hardware . I sjældne tilfælde , kan problemet ligge i den software , der driver de optisk disk håndtering
1 .
Fjern enhver disk fra drevet og rengør disken . Brug en blød , fnugfri klud svarende til den type bruges til at rense briller . Må ikke renses ved hjælp af en cirkulær bevægelse på disken . I stedet tørre fra indersiden af disken til den yderste kant med en lige bevægelse . Indsæt disken i drevet . Hvis disken læser stadig ikke , gå videre til næste trin .
2 .
Tag disken fra det optiske drev og inspicere diskoverfladen for eventuelle skader . Ridser eller revner på disken kan indikere et problem med disken . Prøv en anden disk i drevet . Hvis det optiske drev ikke er i stand til at læse den nye disk , skal du fortsætte til næste trin .
3 .
Prøv en anden optisk disk drev til at læse disken . Dette kan enten være et andet drev på den samme computer eller et drev på en anden computer . Hvis den anden optiske drev er i stand til at læse disken , kan disken type uforenelig med drevet type . Cd-drev kan ikke læse dvd'er . Ligeledes , dvd-drev ikke kan læse Blu-ray- diske . Hvis de andre kører var i stand til at læse disken , problemet er sandsynligvis med det optiske-drev hardware . Gå til næste trin , hvis problemet synes at være hardware relateret .
4 .
Opdatér optiske drev system drivere . Hente og installere de nyeste hardware drivere fra Windows Update . Hvis Windows installeret opdaterede drivere , kan et system genstart være påkrævet. Prøv det optiske drev efter genstart . Hvis drevet ikke virker , kan du nødt til at tage det til en fagmand for reparation .


Previous:nothing Next:hvordan man kan nulstille bios password på en OmniBook 6100 

Kommentarer

Code:
change