komponenterne i en processor

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-05-22

Selvom folk ofte bruger computere på daglig basis , relativt få folk synes om , hvordan computeren fungerer . Ikke helt det mysterium, som det synes , at computeren fungerer takket være et par grundlæggende dele og stykker , herunder input og output -enheder , en harddisk , hukommelse og en processor . Processoren fungerer som hjerner af computeren , der udfører beregninger og formidle oplysninger til andre dele af computeren . Bestående af mange dele, som hver processor komponent tjener en rolle i at gøre computeren fungerer korrekt .

Registre

Nogle af de centrale elementer af processoren indeholder registre. Registre udgør en lille midlertidig oplagring placering til data direkte efter processoren udfører en instruktion . De er lokale hukommelsespladser , der er lavet af otte til 64 bits . Registre varierer fra processor til processor , fra så lavt som 10 registre op til flere hundrede registre per processor ." akkumulator " register gemmer alle logiske og aritmetiske operationer . Den " status " Registret indeholder status indikatorer . Den " instruktion " register indeholder undervisning , der er midt i at blive behandlet . Den " ordenstal tæller " er et register , der har adressen på den næste instruktion i kø for at blive behandlet .

Cachehukommelse

Et andet centralt element i processoren er kendt som cache -hukommelse . Cache hukommelse er udformet som en bekvemmelighed for brugerne , forhindre processoren i at få adgang til Random Access Memory ( RAM ) , hvilket yderligere fremskynder adgangen tid . Der er tre niveauer af cache -hukommelse ; niveau man er integreret i selve processoren , niveau to er integreret i den samme sag som processoren og niveau tre er placeret på bundkortet

Enheder

Den processor består også af . mange funktionelle enheder , som udfører en bred vifte af opgaver . "Control " enhed afkoder indkommende data og sender det til " execution " -enhed , hvor en opgave er udført af " aritmetiske og logik "eller " floating point " enhed . Styreenheden består af flere komponenter , herunder en " sequencer "og " ordinal tæller . "


Previous:nothing Next:hvordan man kan overclocke en intel core 2 q9550 

Kommentarer

Code:
change