raid afstribning vs spænder

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-05-07

Når flere harddiske er tilsluttet til en enkelt computer , kan en RAID -system bruges til at styre , hvordan data er gemt . To populære metoder er striber og spænder ( uformelt kendt som JBOD eller " bare en flok diske " ) . Hver metode har sine fordele , der kan være en hjælp at forskellige brugere

Drive Striping

Drive striping refererer til , når de enkelte filer er . lagret på tværs af flere harddiske . Da disse flere drev læser eller skriver en enkelt fil , er disken hastigheder øges eksponentielt med hver drev , der er tilføjet . Arbejdet i et enkelt drev er ved at blive fordelt over de vedlagte RAID -drev. Selv om denne metode er hurtigere , er det også mere risikofyldte . Hvis et drev fejler , er alle data tabt , da en del af hver fil vil mangle eller være beskadiget .

Drive Spanning

Drive spænder giver flere harddiske til at opføre sig som en enkelt stor drev . Når det første drev er fuld , er det simpelthen flyder ind i det næste . Denne metode er nyttig , fordi yderligere drev kan tilføjes nemt uden at skulle foretage større system ændringer . Desuden , hvis et drev oplever en fiasko kun en del af systemets data er gået tabt .

Overvejelser

Striping er til gavn for brugere, der kræver hurtig læse /skrive hastigheder , eller som beskæftiger sig med store mængder af data . Ekstremt store filer kan åbnes meget hurtigt , når de bliver læst fra tre steder på én gang . Denne metode er almindeligt anvendt i videoredigering studier .Spanning er fantastisk til hverdagsbrug brugere , der har opgraderet deres system 's data lagerkapacitet . Det kan være svært at håndtere programmer over flere drev . Samle dem i en enkelt drev giver mulighed for sømløs drift mellem lagerenheder og mulighed for nem opgradering i fremtiden .


Previous:nothing Next:min vista printeren ikke udskriver top til tå 

Kommentarer

Code:
change