de bedste medier for arkivering datalagring

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-05-19

Archival datalagring kan være meget dyrt , afhængigt af hvor længe du har brug for at opbevare oplysningerne , og hvor meget data du har . Løsninger spænder fra opbevaring af alt på billige CD-R'er og håber de sidste til industriel kvalitet backup -bånd , der koster ti til hundrede tusinder af dollars . De kræver hver især forskellige mængder af pleje og i sidste ende din beslutning vil blive fastlagt af dit budget .

Eksterne harddiske

harddiske har fået meget billig i årenes løb . Den gennemsnitlige person kan gemme alle deres familie fotos og digital musik på en stor harddisk med plads til overs . Hvis det ikke anvendes særlig meget, kan harddiske sidste i lang tid alene tilbage i en kasse , hvis de ikke udsættes for drastiske temperaturer eller høj luftfugtighed . Men de har mekaniske dele og kan knække hvis den tabes eller behandlet groft , så dine data ikke kan gendannes.

optiske diske

cd'er og dvd'er er billigere end harddiske , og har ikke den faldgrube at bryde mekanisk . Men de er mere modtagelige for deres miljø og selv udsættes for sollys kan forringe de data, de indeholder . Ifølge Rådet om Bibliotek og Information Resources visse typer af DVD -R-diske kan bevare deres data, hvis opbevaret ved stuetemperatur og 50 % luftfugtighed i op til 30 år . Desværre , kan variation mellem fabrikanterne betyder , at diske kan vare alt fra et par år til næsten et århundrede . Undersøgelser om optisk disk levetid har givet blandede resultater .

Flash Drives

USB og Compact Flash -kort er stigende i hukommelseskapacitet og slippe i pris hver dag . De har ingen bevægelige dele og er ikke så følsomme over for vilkår som cd'er eller harddiske . Ligesom optiske diske , varierer de i kvalitet mellem producent . Billige flash- drev kan simpelthen slette sig selv en dag uden at man ved . Selv om en billig løsning , så sørg for at købe kun høj kvalitet flash drev til langtidsopbevaring .

Tape Drives

Mange virksomheder bruger gammeldags magnetbånd til at bakke op og arkivere deres data . Backup-bånd er meget lig audiokassettebånd men har højere data tæthed . Bånd er noget billigt , men de drev selv er dyrt og ikke venligt for private brugere. Fordi de kan gemme så meget data , bånd giver næsten ubegrænsede plads, hvis du har en masse filer til sikkerhedskopiering. Magnetbånd er kendt for at holde i årtier og er en ideel lagringsmedium .


Previous:en liste over 64- bit AMD CPU’er Next:hvordan man kan scanne tekstdokumenter 

Kommentarer

Code:
change