forskellige mikroprocessorer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-05-09

Mikroprocessorer først kom i brug i begyndelsen af 1970'erne . De er integrerede kredsløb , der fungerer som en computer eller edb- udstyr er centralenhed , fortolkning og administration programmering tasks. They er , som navnet antyder , meget lille

Bit

En bit er en enhed af information , der kan gemmes digitalt på en enhed og kun kan have én af to tilstande : . enten 1 eller 0 . Bit er en forkortelse af ordene binære ciffer .

4- bit

Uden udvikling af mikroprocessor , ikke kun den moderne computer , men elektroniske regnemaskiner , DVD -afspillere , og programmerbare mikrobølgeovne ville ikke være mulig. Mikroprocessorer blev skabt for at erstatte de gamle CPU'er , der består af talrige mikrochips , var store og tunge . Den første mikroprocessor er generelt enighed om, at den 4- bit Intel 4004, som blev udgivet i 1971 . Det var den første kommercielt tilgængelige mikroprocessor og koste tusindvis af dollars .

8- Bit

I 1972 , Intel frigav 8. 008 8-bit mikroprocessor , der var mere kraftfuld og først og fremmest meget billigere . Den 8-bit mikroprocessor størrelse , kraft og billighed fører direkte til udviklingen af tidlige hjemmecomputere som ZX80 og ZX81 . Otte-bit mikroprocessorer er stadig i brug i dag i legetøj og udstyr .

16 og 32- bit

Den første 16- bit microprocessor , der udkom i 1973 , var den multi-chip Semi Dirigent IMP 16 . Den første single-chip 16- bit mikroprocessor var Texas Instrument 's TMS 9900 , som blev introduceret i 1986 og blev brugt i den populære TI99 hjemmecomputer . Kort efter 16- bit , begyndte 32- bit mikroprocessorer vises . Det er den 32- bit processor , der bruges i dag stationære og bærbare computere . Sandsynligvis den mest berømte eksempel er den Intel Pentium -modellen .

Mikroprocessor markedsplads

Der er mange mikroprocessorer rådighed til at købe , herunder Celeron , Pentium II , Pentium III , Athlon XP , Duron og G5 . De har alle forskellige hastigheder og tekniske specifikationer .


Previous:en liste over 64- bit AMD CPU’er Next:hvordan man vælger skifte bokse 

Kommentarer

Code:
change