hvordan man kan teste pc bundkort

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-06-16

Bundkort der kan opstå problemer fra forskellige årsager , og hvis de ikke er håndteret korrekt , kan de beskadige andre komponenter, også . Da bundkortet faktisk besidder alle de komponenter , kan årsagen til et bundkort fiasko være en anden komponent , så det er vigtigt at finde årsagen til dit problem , inden du forsøger at løse det

Du skal bruge: .
Multimeter
Udskiftning PC komponenter.
Testing Software .

Fysisk Checkup


1 .
Tag din PC og afbryd alle kablerne .
2 .
Åbn sagen og omhyggeligt inspicere bundkortet . Kig efter blæst kondensatorer , sikringer eller udbrændt chips eller noget usædvanligt udseende komponenter , der kan indikere en fejl .
3 .
Brug multimeter til at teste de komponenter , du mistænksom over .

Hardware Checkup


1 .
Fjern alle perifere komponenter fra bundkortet , såsom netkort , lydkort eller anden hardware , så kun de grundlæggende komponenter, der kræves af computeren til at starte .
2 .
Tænd for pc'en for at se om den starter . Du skal høre et kort bip fra BIOS til at angive , at alt er i orden . Hvis du ikke høre bip eller der er flere bip , er der noget galt .
3 .
Udskiftes hver komponent med en ekstra en, der virker og gentage det forrige trin . Hvis der stadig er problemer opstår, efter du har testet nogensinde anden komponent , kan bundkortet være defekt og skal udskiftes .

Indstillinger Checkup


en .
Tænd for PC og indtast BIOS utility . Nulstilles hver indstilling til standardindstillingerne , og genstart pc'en.
2 .
Vær opmærksom på BIOS bip koder , da de kan hjælpe dig med at identificere dit problem . Der bør være et afsnit i din bundkortets manual, som viser , hvad hver enkelt bip mønster betyder .
3 .
Kør diagnostik software . Disse programmer normalt teste alle funktionerne i et bundkort og kan identificere , hvad der ikke fungerer korrekt eller overhovedet.

gode råd og advarsler


 • Hvis du finder en sprunget sikring eller en kondensator, må man ikke forsøge at erstatte det . Bundkort kredsløb er meget følsomme , og blæst komponent kan ikke være årsag til dit problem , men snarere til virkningen . Sikringer og kondensatorer have rollen at beskytte andre komponenter mod at blive ramt af en funktionsfejl , og erstatte en blæst kan man fare for dine andre komponenter .
 • Hvis din pc kører fint med kun de basale elementer , skal du indsætte de perifere kort én efter én og holde teste din pc efter hver er indsat for at identificere , hvilken en er årsag til fejl .
 • Brug altid en antistatisk håndledsstøtte , når du håndterer computerens komponenter for at undgå skader forårsaget af statisk elektricitet .


 • Previous:en liste over 64- bit AMD CPU’er Next:hvordan man kan refill blæk patroner til en Brother DCP 135C   

  Kommentarer

  Code:
  change