komponenter i en mikroprocessor

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-24

Når computere blev først udviklet , blev alle dele spredt på forskellige bestyrelser . De vigtigste " leder " af computeren --- processoren --- var spredt så godt. Computere har udviklet sig betydeligt , således at der i 2010, er alle dele af processoren pakket ind i en integreret kredsløb mikrochip . Denne chip kaldes mikroprocessor , og det leder alle de andre funktioner på computeren fra ét sted . Inde i mikroprocessoren er forskellige dele , som hver har sit eget unikke job .

Bundkort

Bundkortet er hjertet i systemet . Dette er en stor printplade , med forskellige kabler og andre bestyrelser sat i det . Bundkortet har CPU , eller centralenhed , integreret kredsløb chip på det . CPU'en kaldes også mikroprocessor , og den styrer alle de andre dele af computeren .

ALU

Inde i CPU'en er en sektion, der hedder den aritmetiske Logic Unit , eller ALU . Dette er kernen i mikroprocessor , og det gør alle de matematiske funktioner . Disse funktioner er mere end blot at løse simple ligninger . Hver gang du rammer et bogstav på tastaturet , er en speciel computer ligning lavet kun til denne skrivelse . Den ALU løser ligningen og dirigerer andre dele af CPU til at handle baseret på en løsning .

Registrer File

Registret filen er sammensat af de enkelte registre. Et register er en del bruges til at lagre og sat i orden input og output data . Det er arrangør af mikroprocessor . For eksempel, når du skriver ordet " spise , "alle bogstaverne er konverteret til computer ligninger , og ALU har til at løse hver . Registret sorterer de breve og lægger dem i en linje baseret på , hvad der bogstav er indtastet først . I ordet " spise " registret leder ALU at løse "e " for det første " en "anden og " t " tredje . Registret fil, så leder output fra ALU . I ordet " spise , "det output "e ", "A" og " t " ligninger med henblik på at andre dele af computeren . Fordi tusindvis af input og output sker hele på samme tid , er en gruppe af registre der skal bruges . Denne gruppe er registeret fil .

Instruktion Enhed

Instruktionen enhed er den første del af en CPU , der er ramt med oplysninger . Det oversætter inputed data i en form, registre og ALU kan forstå . En god måde at se på det er vel indgangen er engelsk , men ALU og registre kan kun tale spansk . Instruktionen enhed er den oversætter .

Hard Drive

En harddisk er en boks , der måler omkring 6 inches lang med 4 inches lang med 2 inches tyk . Det forbinder til bundkortet med et kabel . Det er den del af den computer, der gemmer alle de oplysninger, såsom systemfiler og programmering . Harddisken er kontrolleret af den CPU , der udsteder kommandoer eller henter oplysninger fra harddisken .

Power Supply

En computer behøver el for at fungere , og en strømforsyning giver strøm til at drive systemet . Ifølge Computer Tech Doctor , er strømforsyningen som regel monteret på sagen . Strømforsyningen er mere end blot en enhed , der overfører elektricitet . Det skal reducere ned el fra 120 volt til 5 eller 12 volt , da alle boards er lav spænding enheder .


Previous:nothing Next:hvordan du importerer en GPX fil 

Kommentarer

Code:
change