hvad er voks termisk sublimation udskrivning ?

Indlæg af Gunner Poulsen     opdateret: 2011-10-25

Voks termiske printere og sublimering dye printere har været i brug i den grafiske branche siden før popularitet inkjet og laser printere . Sublimation dye printere blev almindeligt anvendt i 1990'erne på den første bølge af printere lavet primært til at producere fotoudskrifter . Voks termiske printere har været brugt til at fremstille billeder i høj kvalitet siden 1980'erne . De to teknologier er blevet kombineret til én enhed , der giver brugerne mulighed for at få klare fordele for både voks termiske og sublimering farvestof printteknologier på deres kommando .

Ink Jet Printer Ligheder

Wax termiske printere bruger en overførsel proces , der har ligheder med den proces i inkjet printere . En inkjet printer er flydende blæk patroner , som har små dyser på dem . En elektrisk impuls varmer væsken op og lader en dråbe af blæk til at passere gennem en udpeget dyse , der sprøjter blæk på siden . Disse små prikker udgør den tekst eller billeder på en udskrevet side . Voks termiske printere har et bånd lavet af farvet voks , som er smeltet i bittesmå dråber af voks , som er kombineret til at skabe tekst og billeder på den udskrevne side .

Laser Printer Ligheder

Wax termiske printere bruger en voks , der er smeltet ind i en væske, mens laser printere bruger en pulveriseret toner blæk , der er magnetisk tiltrukket af en side . Trods denne forskel i blæk type , anvendelse både laser og voks termiske printere varme og tryk til obligation blæk til den side , hvilket gør overførslen modstå udtværing eller striber . Begge printere bruger en trykrulle , der gælder nok pres til at hjælpe med limning processen .

Sublimation

Sublimation printere bruger en plastfolie sammensmeltet med en farvet farvestof , snarere end farvede voks . Når plastfolie varmes op af den termiske printhoved i en sublimering printer , farvestoffet bliver til en gas, og overføres til papiret . Fordi farvestoffet kontakter papiret , mens du stadig i en gas form , gør de fremkomne billeder ikke har veldefinerede kanter . Siden gasser af de forskellige farvede farvestoffer ikke kan blande under udskrivningen , sublimation printere kræver et dokument forbi printhovedet flere gange , indtil alle farverne er blevet anvendt .

Kombination

Wax termisk sublimering printere kombinere voks termisk overførselsteknologi med sublimation farvestof overføre teknologi i én maskine . Brugeren af en voks termisk sublimering printer har mulighed for at anvende enten voks termisk printer bånd eller sublimation farvestof båndet til at producere en udskrift . Ifølge " PC " blad , en populær print-metoden for ejerne af disse printere er at bruge voks termiske båndet til at udarbejde udkast udskrifter , mens sublimering farvestof bånd gemmes til brug på den endelige produktion prints . Voks termisk udskrivning er langt mere omkostningseffektivt at bruge end sublimation farvestof udskrivning.

Medier

Wax termisk sublimering printere bruge regulære printer papir . I modsætning til termisk direkte print, som blev anvendt i begyndelsen af faxmaskiner , gør voks termisk sublimering printere ikke kræver brug af papir med eventuelle særlige overfladebelægninger eller andre egenskaber . Brugerne kan indsætte det samme papir, der bruges i ink -jet printere i en voks termisk sublimation printer uden at kompromittere holdbarheden eller kvaliteten af udskriften .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan kan jeg løse baggrundslyset skærmen på en dell laptop ved billedet ? 

Kommentarer

Code:
change