hvad er forskellen mellem dvd og cd -diske ?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-05-21

Selv om DVD -og CD -diske ud til at være ret ens i størrelse i form , de er faktisk ret forskellige. Der henviser til begge diske lagre data og brændes i en lignende måde , DVD og CD -diske primært er forskellige i deres lagerkapacitet , funktion og brugervenlighed. Du er nødt til at forstå disse forskelle , før du vælger hvilken disk der passer til din lagringsmedier behov

Lagerkapacitet

En typisk DVD kan indeholde 4 . 7 gigabyte af data eller tilsvarende i video , mens en typisk CD kan kun holde 700 megabyte data eller 80 minutters lyd . DVD'er er i stand til at holde flere data end cd'er på grund af den måde , de er fremstillet . Pitten og spor på en DVD , som gemmer data er fordelt meget tættere sammen end på en cd . En DVD har også mindre plads udnyttet til korrektion af fejl . Begge disse faktorer skaber mere plads på en DVD til datalagring .

Funktion

En dvd er primært brugt til lagring af video , som kan afspilles i en DVD-afspiller . Dog kan en dvd også bruges til at gemme data, der kan tilgås af en computerens dvd-drev . Når det bruges til datalagring , kan en dvd holde video , audioand andre forskellige former for data , såsom digitale fotografier og tekst dokumenter . En cd bruges primært til at gemme lyd , som kan afspilles i en cd- afspiller . Dog kan en cd også bruges til at gemme data, der kan tilgås af en computers cd -eller dvd- drev . Når det bruges til datalagring , kan en cd også holde de samme typer af data som en dvd .

Usability

En DVD kan afspilles i en stand-alone DVD -afspiller og en computer dvd -afspiller . På den anden side kan en CD -afspiller kan afspilles i en stand-alone CD -afspiller , en stand-alone DVD -afspiller og en computer cd-eller dvd -afspiller .

Burning

Både dvd'er og cd'er er tilgængelige i formater, der kan anvendes af forbrugerne til at brænde data til . Den mest populære af disse formater er DVD-R eller DVD Recordable , og CD-R eller CD Recordable . Selv om en CD kan brændes fra en DVD -brænder drev, kan en dvd ikke brændes på en CD -brænder drev .

Overvejelser

Selv om en DVD kan rumme en betydelig mængde mere data end en cd , det koster mere end en CD . Hvis kun en lille mængde af data er nødvendig for at blive gemt , vælge en cd kan være et bedre valg . Dette bør være en faktor, der tages i betragtning , når de vælger at gemme data på en dvd kontra en cd .


Previous:hvordan man etablerer en dell AIO 966 printer på netværk Next:hvordan man kan genskabe en dell 1150 bærbar 

Kommentarer

Code:
change